Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Házi hamburger és sok jóféle bor

Prosit Bistro & Bar BudapestProsit Bistro & Bar Budapest a térképen

2015. novemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. november 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Prosit Borbár és a felette lévő Fröccsterasz közös vezetés alá tartozik. Így novemberben a Fröccsterasz már túlságosan hideg, nem is voltak nyitva, bár a Prositnak még mindig van kinti terasza, ez inkább a dohányosoknak lehet alkalmas hely kiülni, de nem fűtött, így egyértelmű, hogy a benti zárt tér volt a nyerő.
Borokból igen széles, változatos a kínálat, az étlap ehhez képest rövid, mindössze 1 oldalnyi, de ez egyáltalán nem probléma. Az étlap a rövidségen túl is bisztrós jellegű, néhány leves, tészták, pizza, pár desszert és 3 féle házi hamburger (marha, csirke, vega - sajtos). A csirkés hamburgert választom, amely nemcsak szlogenek szintjén "házi", hanem ténylegesen: a zsemle jóféle, pirult tetejű, nem amerikás stílusú puffasztott, bár egy kicsit morzsalékos a tésztája. A csirkemell színhús jó 2 cm vastagságú, nem is lehet harapni ezt a szendvicset, de eleve adnak hozzá steak kést, villát. Töltelékében van uborka, paradicsom és füstölt sült bacon. A bacontól kissé eluralkodik benne a sós íz, és a füstölést sem kellett volna ennyire túltolni, de összességében egy elég erős csirkeburgert sikerült összehozniuk. A hozzá kínált sült krumpli karikára vágott, kellemesen ropogós kívül, de belül puha, kifejezetten jól sikerült.
Házi limonádéból is széles a kínálat, vagy 8 féle ízből lehet választani, én mangósat kértem. Ár-érték arányban belvárosi szintű, de még az elfogadható kategóriában mozognak. Elsősorban külföldiek és az alkalmazottak/tulaj ismeretségi köre adta a vendégkört ottjártunkkor.
A leggyengébb pontjuk a mellékhelyiség, ami a pincében található és régi betonlépcsőn lehet megközelíteni. Kéztörlő nincs, pince- és csatornaszagú, nem durván, de egy ilyen helyen azért valami igényesebbet vártam volna (ezért a tisztaság "lehúzása"). 12% szervizdíjat számolnak fel, ami a gépi számlán egyértelmű, az étlapon is biztosan szerepelt, de bevallom, ott nem láttam, nem vettem észre. Mindezzel együtt 3ezer Ft volt a fejenkénti fogyasztásunk. A pizzát nem kóstoltam, de elég nagy méretű, vékonytésztás, gazdagon rakva feltéttel, szintén jól nézett ki.
A kiszolgálás normális, átlagosan udvarias.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (10)
Prosit Bistro & Bar Budapest - BelsőProsit Bistro & Bar Budapest - BelsőProsit Bistro & Bar Budapest - Étel/italProsit Bistro & Bar Budapest - Étel/italProsit Bistro & Bar Budapest - Étel/italProsit Bistro & Bar Budapest - MosdóProsit Bistro & Bar Budapest - Külső képProsit Bistro & Bar Budapest - Külső képProsit Bistro & Bar Budapest - Külső képProsit Bistro & Bar Budapest - Külső kép

Prosit Bistro & Bar további értékelései

2015.10.21barátokkal
A Prosit egy igen színvonalas borbár az Erzsébet téren, melynek felettébb jó az elhelyezettsége. Tőszomszédságában működik egy sor színvonalas egység a Termináltól a Rézkakason át a Borkonyháig. Ez, mint a Ráday utca esete is mutatja, inkább előny. Mi sem véletlenül indítottuk itt egy tavaly...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval