Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szívből jövő gondolatok

Rauf Cukrászda & Kávézó BudapestRauf Cukrászda & Kávézó Budapest a térképen

Kiváló 2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. október 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Mátyás tér is sokkal kulturáltabban néz ki, mint mondjuk egy évtizeddel ezelőtt, hogy még korábbra ne menjünk vissza a múltban. Pozitívum, hogy itt is normalizálódnak a viszonyok, ehhez járul hozzá a szintén a téren működő cukrászda is, amely egy igazán barátságos, fiatalos hely. A tulajdonos fiatal hölgy van a pultban, személyesen és nagyon kedvesen foglalkozik a vendégekkel, emlékszik, hogy a nagymamájával betérő kisfiú legutóbb melyik fagylaltot választotta, most is ajánl neki.
Velem is hosszasan beszélgetett, amíg a kinti teraszon ülő környékbeli pár részére elkészítette a kávét. Szívvel-lélekkel viszik ezt a helyet, folyamatosan csinosítják, s ahogy elmondták, szeretnék egyfajta kulturális pontként is elfogadtatni. Ezért az emeleti részt - alacsony mennyezet - úgy alakították ki, hogy lehessen kisebb kiállításokat rendezni. ottjártamkor egy fiatal, szárnyait bontogató lány képei voltak a falon (hát, eléggé szárnybontogatós volt még, maradjunk annyiban, de a kezdeményezés minden esetre szép).
Itt a galériaszinten kényelmes pamlagok vannak, fekete-fehér színben, elegáns, de biztos kényes. A falon magvas életbölcsességek, idézetek. A lenti részben benn is van ülőhely, az is puha, csergés. A teraszon talán 3 kerek asztal székekkel. A járda elég széles ahhoz, hogy ne zavarják a járókelőket.
A borkínálat elég széles, ezeket elvitelre, ajándékba is szokták vásárolni, az árakat próbálják ennek megfelelően szinten tartani, hogy ne az ABC-ben vásároljanak, hanem inkább tőlük.
A fagyi korrekt, nem albán. A puncs a régi időket idézi, tradicionális. A pisztácia annyira nem ütős nekem, bár állítólag ez a vendégek egyik kedvence. A csapolt Carlsberg és HB mellett néhány kézműves sört is kínálnak üvegesben.
Ottjártamkor a pultban 7 féle sütemény volt, 500 Ft körüli szeletáron, házias finomságok, amelyeket a tulajdonos hölgy készít. A Rákóczi túrós szelet klassz.
Összességében a hozzáállást nagyon díjaztam, sok ilyen hely elkelne még a városban, sőt, országszerte.
Free wifi van.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Rauf Cukrászda & Kávézó Budapest - Külső képRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - Külső képRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - BelsőRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - BelsőRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - Étel/italRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - BelsőRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - BelsőRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - BelsőRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - BelsőRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - BelsőRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - BelsőRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - Étel/italRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - Étel/italRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - Étel/italRauf Cukrászda & Kávézó Budapest - Étel/ital

Rauf Cukrászda & Kávézó további értékelései

2022.03.10egyedül
Kiváló
A Rauf cukrászda lélekkel vezetett hely. A kiszolgálás bűbájos, a sütemények bloggerzsánerűek. Magyarán lelkes, motivált autodidakta stílusúak, nincs belőlük kispórolva semmi. Tartanak mindenféle csemege terméket is, például roppanós jalapeno savanyúságot. Ettem már náluk remek málnás francia...
2019.08.28egyedül
Kiváló
Más és más napszakban, de kerengtem már itt, volt már fagyi, üdítő, ma meg úgy estem be, mint a szomjazó sivatagi vándor. Szakadt rólam a víz. Itt tényleg nagyon kedvesek az emberhez. Ez nem csak egy cukrászda, ez egy intézmény, közösségi hely. Nem csak sütik, üdítők, de borok is, sörök is. Meg...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.04.23-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
129.360 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
04.26-09.29.
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
2024.05.17-ig
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval