Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A kommunizmus itt újra életre kelt

Red Ruin BudapestRed Ruin Budapest a térképen

Kiváló 2016. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Ferenciek tere közelében található egyedi hangulatú kiskocsma. A mellette lévő Kis Á!-ban több alkalommal megfordultunk kiállítás, koncert kapcsán, ekkor lettem figyelmes a Red Ruin egyedi berendezésére. A bejárat felett "A legvidámabb barakk" felirat fogad, s benn is a kommunista időszak ikonikus figurái tűnnek fel, kissé új fazonnal, pl. Lenin punk tarajhajjal, színvilágban természetesen a vörös az uralkodó, s az ötszögletű csillagok egy négyzetméterre jutó aránya is jelentős. Hasonló koncepcióval a budai oldalon a Marximban találkozhatunk a Millenáris mellett.
Az italkínálatban a sör van egyértelműen fókuszban (pl. Fóti, Legenda, Hopfanatic, Hedon, Szent András stb.), a 30 féle hazai kézműves sör mellett a cseh vonal is erős. Staroprament és Hoegaardent csapolnak, korrekt árfekvésben. Az ételek kínálata a fiatalos romkocsmás igényekhez illeszkedik, vicces fantázianevű pizzák, pl. Olga Elvtársnő, Bátor Úttörő Proletár Álom 1300 Ft-os egységáron, ezen kívül körözöttes kenyeret, magyaros hidegtálat, kolbásztálat és még Bolsevik Burgert is lehet enni.
A bejárat előtt pirosra festett asztaloknál padon lehet ülni, nyári estéken rendszeresen ide szorul ki a vendégek nagy része.
Külföldi turisták különösen kedvelik a helyet, jó kis fotótéma.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (12)
Red Ruin Budapest - Külső képRed Ruin Budapest - Külső képRed Ruin Budapest - Étel/italRed Ruin Budapest - Külső képRed Ruin Budapest - Külső képRed Ruin Budapest - Külső képRed Ruin Budapest - BelsőRed Ruin Budapest - Külső képRed Ruin Budapest - BelsőRed Ruin Budapest - Külső képRed Ruin Budapest - Külső képRed Ruin Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kamilla Balmazújváros - Tavaszi Basic Kamilla
Tavaszi Basic Kamilla
2024.06.21-ig
Hotel Kamilla Balmazújváros
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Belenus Zalakaros - Belenus pihenés hétköznapokon
Belenus pihenés hétköznapokon
2025.02.28-ig
Hotel Belenus Zalakaros
113.730 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval