Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Karácsonyi kávé

Relative Pozsonyi BudapestRelative Pozsonyi Budapest a térképen

2023. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. január 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az újlipótvárosi Pozsonyi út mintegy gasztro-sétányként funkcionál már évek óta, gyakran járok itt. A 16. szám alatt már vagy 10 éve vagy talán még régebb óta újhullámos kávézó működik, volt már itt Partisan, Double Shot, amelyek nevére biztosan emlékszem. Hogy mikor és miért kell nevet váltani, azt nem pontosan tudom/értem, talán a tulajdonosok változásával történik mindez, de a lényeg, hogy 24-én, Karácsony első napjának reggelén nagy örömömre még éppen nyitva találtam őket. Ahogy megtapasztaltam, sokan érezhettük ezt az apró kis örömöt, hiszen jó pár kávé-imádóval zsúfolódtunk össze a max. 5 m2-nyi vendégtérben a pult előtt. Igaz, utána fel lehet menni a szintén aprócska galériára a meredek lépcsőn, aminek az a története, hogy itt egyszer évekkel ezelőtt megbotlottam, és kiborítottam a frissen vásárolt kávét. De a barista megsajnált, és kaptam egy újabb csészével, amit utána biztos, ami biztos alapon nem adott ki a kezéből, inkább ő vitte fel nekem a galériára.
Van kis kiülős terasz és a bejárat előtt egy pad is, még télen is.
Az eszpresszó 690 Ft, a dupla eszpresszó 990 Ft, a cappuccino szintén 990 Ft, ami az átlagosnál némiképpen magasabb árszínvonalat jelez.
Amikor éppen nem Karácsony van, akkor szoktak lenni szendvicsek is, most be kellett érni a péksütikkel: croissant, muffin, gluténmentes banánkenyér, cookie csokiskeksz, flódni volt, de én ezeket drágállottam (750-990 Ft). Akadt még répás cupcake (590 Ft) és sóskaramellás sajttorta.
A téli időszak kedvence a sütőtökös latte és a forró csoki.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (10)
Relative Pozsonyi Budapest - BelsőRelative Pozsonyi Budapest - BelsőRelative Pozsonyi Budapest - BelsőRelative Pozsonyi Budapest - Étel/italRelative Pozsonyi Budapest - BelsőRelative Pozsonyi Budapest - Étel/italRelative Pozsonyi Budapest - Étel/italRelative Pozsonyi Budapest - Étel/italRelative Pozsonyi Budapest - Külső képRelative Pozsonyi Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Forrás Zalakaros - Félpanziós ajánlat
Félpanziós ajánlat
2025.01.02-ig
Hotel Forrás Zalakaros
18.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
272.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval