Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Rétes-mentes rétesező

Réteslak BudapestRéteslak Budapest a térképen

Átlagos 2022. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. június 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Gozsdu udvarban mindig van egyfajta változás-mozgolódás a vendéglátó helyek között, kevés a fix pont, mindig van némi cserélődés. Az egykori szerintem korrekt halas helyére - több váltással - jött valamikor ez a réteses kávézó, a Dob utca felőli első üzlethelyiségben vannak, az ajtó is a Dob utca felől nyílik.
A berendezés modern, tiszta, tágas, egy kicsit steril. A falak mentén és az ablaknál vannak csinos asztalok. A kínálatban egyrészt rétesek, másrészt sós aprósütemények szerepelnek (csiga, pogácsa, sós rúd, tallér).
A normál rétesek 590 Ft-ba, az extrábbak 650 Ft-ba kerülnek. Itt egyértelműen a "hely szellemét" kell megfizetni, mert a rétes minőséges, kivitele, színvonala ezt egyáltalán nem indokolja.
Tényleg tiszta és kulturált a hely, a pultoslány kedves, normális, de ez, amit itt adnak nem is rétes. Nem leveles tésztából készült, nincs magassága, tartása, egy lapos piteszerű süteményt kaptam. A Raffaello névre keresztelt szezonális rétes kókuszos-mandulás-vaníliakrémes töltelékkel nyilván egy modern újragondolás, de a tradicionális meggyes, illetve almás rétesek tésztája is ugyanilyen volt. De akkor miért kell rétesnek hívni? Mert a külföldi turisták számára ez hívószó? Az én ízlésemnek ez a töltelék túlságosan édes és tömény volt, de szerettem benne a darabos hántolt mandulákat.
Nem értem.
Volt még egyébiránt káposztás és epres-sajttortás rétes is, ez utóbbi szintén egy szezonális kísérlet, s persze ez is feláras kategória.
A kb. 20 Ft-os méretű aprósütik 390 Ft-os darabára is elég meredek.
A hely részletes értékelése: rétesre NEM ajánlom, kávézni, vagy csak beülni igen, mert kellemes itt lenni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Réteslak Budapest - EgyébRéteslak Budapest - EgyébRéteslak Budapest - EgyébRéteslak Budapest - EgyébRéteslak Budapest - EgyébRéteslak Budapest - EgyébRéteslak Budapest - EgyébRéteslak Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
140.184 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Laroba Alsóörs - Szilveszter
Szilveszter
12.29-01.01.
Hotel Laroba Alsóörs
201.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2024.10.23-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!