Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A tökéletes csirke titka

Rézkakas Bistro BudapestRézkakas Bistro Budapest a térképen

Kiváló 2019. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. december 29.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta a Top100 hazai étterem között tartják számon, nem is érdemtelenül, de a legjobb 5-10 közé nem sikerült magukat beverekedniük. Helyszín a belváros szíve, több csúcsétterem a közelben, az utcában is.
Elegáns, igényesen kialakított beltér, de az asztalok nagyon közel vannak egymáshoz. Olyannyira, hogy a mellettem lévő asztalnál ülő apa-lánya páros ételeit, cuccait átmenetileg az én asztalomra kellett, hogy letegyék, különben nem fértünk volna el. Arról nem is beszélve, hogy a beszélgetésüket is végig hallottam, nem tudtak volna olyan halkan beszélni, hogy ez ne így legyen. Ez a közelség idegenekkel számomra az adott helyzetben nem volt feszélyező, de simán el tudok képzelni olyan szituációkat, amikor ez kifejezetten zavaró lehet pl. romantikus találkozó vagy bizalmas céges megbeszélés esetén.
A normál étlapon minden fogásfajtából 5-6 szerepel, meglehetősen húzós árakon, levesek 2500 Ft felett, előételek 3-4-5 ezer Ft-ért, főételek még ezek fölé pozicionálva (6-12 ezer Ft!!). Igaz, ebédmenü nincs, viszont 12-16 óra között van egy déli ajánlatuk, amelyben 4 leves/előétel, 5 főétel, 2 desszert szerepelt. Itt kb. féláron voltak az ételek a normál étlaphoz képest. A konyha alapvetően magyaros, klasszikus fogások minőségi alapanyagokból, igényesen elkészítve.
Előfogásként érkezett nagyon finom, kovászos házi kenyér vajjal. A főételek közül választott csirkepaprikás petrezselymes burgonyagombóccal (3200 Ft), a hús állaga kitűnő, tökéletes volt. A desszert csokoládéfelfújt forrón érkezett, nagyon csokis, szintén nagyon finom (1300 Ft). Szépek a tányérok, de összességében inkább tradicionális a megjelenítés, nem mennek el impresszionista, kreatív irányok felé.
A borok kínálata választékos. Az italok is túlarázottak, egy üveg Szigetközi víz 750 Ft-ba került.
A kötelező szervizdíjjal a számla máris 6 ezer Ft közelébe ugrott, egy ilyen szolid - 2 fogásos, alkoholos ital nélküli - ebéd esetén is.
Nem volt közel sem telt ház, azonban folyamatosan érkeztek vendégek, külföldiek és magyarok is.
Az étterem szolgáltatása mindazonáltal nem volt hibátlan, de nem mennék bele a szőrszálhasogatásba. Erre a teljesítményre tőlem is jár az 5 szívecske.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (34)
Rézkakas Bistro Budapest - Külső képRézkakas Bistro Budapest - Külső képRézkakas Bistro Budapest - Étlap/itallapRézkakas Bistro Budapest - Étlap/itallapRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - Étlap/itallapRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - Étel/italRézkakas Bistro Budapest - Étel/italRézkakas Bistro Budapest - Étel/italRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - Étel/italRézkakas Bistro Budapest - Étel/italRézkakas Bistro Budapest - Étel/italRézkakas Bistro Budapest - Étel/italRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - MosdóRézkakas Bistro Budapest - MosdóRézkakas Bistro Budapest - MosdóRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - EgyébRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - Külső képRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - Külső képRézkakas Bistro Budapest - Külső képRézkakas Bistro Budapest - BelsőRézkakas Bistro Budapest - Külső kép

Rézkakas Bistro további értékelései

2015.03.09a párjával
Kiváló
A minap végre eljutottunk a Rézkakasba, egy barátunknak köszönhetően, aki így viszonzott egy gesztust. Az étterem séfje Bernát Dániel, aki megfordult már korábban az U26ban (ma Nu bisztró, a koncepció változatlan), s a Bagolyvárban is. Biztos kezű, kreatív, ügyes konyhafőnök. Remek a beltér és...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Ikonikus feltöltődés a Helikonban
2024.07.01-ig
Hotel Helikon Keszthely
93.500 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval