Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Különleges keleti vacsora

Rickshaw Étterem BudapestRickshaw Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2018. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Helyszín a nagykörúti Corinthia Hotel, ennek földszintjén található, keleti hangulatú, alapvetően ázsiai konyhát kínáló luxus étterem.
A Dining City étteremhét programja keretében vacsoráztam itt. Gyakorlatilag nyitásra érkeztem, munkaidő után, de már egész sokan voltak a vendégek. Kizárólag előzetes helyfoglalással lehetett asztalt kapni, nem tudom, hogy ez az étteremhét miatti felfokozott érdeklődésből adódott-e vagy mindig ilyen nagy az érdeklődés irántuk. Csak vacsoraidőben, este tartanak nyitva szerdától vasárnapig.
A program keretében 3 fogásos vacsorát lehetett választani egy szűkített étlapról 4900 Ft-ért, amely már tartalmazta a szervizdíjat is. 4 előétel, illetve leves, 4 főétel, 2 desszert.
A környezet különleges, nagyon elegáns, távol-keleti hangulatot idéző. Sötétbarna faborítás a falakon, a bejáratnál arany ülő Buddha szobor, élő orchideák a kaspókban. A fali beugró polcokon kínai és japán porcelánok, vázák, szobrocskák, sejtelmes megvilágításban.
Már az ajtóban fogadott egy szép, hímzett kínai selyemruhát viselő pincérhölgy, aki az asztalhoz kísért. Ezt követően egy másik pincérhölgy érkezett, aki bemutatkozott és elmondta, hogy ő lesz az este folyamán a segítségemre, tőle tudok kérni információt is az ételekről. Tofu salátával indult a különleges vacsora, a vékony grillezett, pácolt tofuszeletek fűszeres pácolt salátaágyon pihentek, pikáns, kicsit csípős szósszal.
A főételek közül a pincér hölgy egyértelműen a ház specialitását ajánlotta, a cserépedényben sült mézes sertéspecsenyét. Ennek az ételnek az a lényege, hogy nyersen hozzák oda az asztalhoz az alapanyagokat - vékonyra szelt hús, gombák, zöldségcsíkok, hozzá különleges mártás -, a sütésre szolgáló cserépedénnyel együtt, amelyet ott készítenek el közvetlenül az asztal mellett pár perc alatt. Az az érdekes, hogy annak ellenére nem volt étel- vagy olajszag, hogy rajtam kívül több asztalnál is ugyanezt az ételt rendelték, és ott sütögettek.
Fejenként 10 szelet hús volt az adag, szóval meglehetősen kiadós. A főtt rizs külön tálban érkezett.
A desszert tette fel a koronát az estére: kókuszos panna cotta mentás mangóraguval. Egy igazi kis kompozíció a vaslapon: gyümölcsragu külön kis tálkában, tőle balra a panna cotta hófehér gömbje.
Nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy ezt a páratlan gasztronómiai estét sikerült megvalósítani, mert a következő étteremhéten már nem vett részt a Rickshaw, a normál étlap árai viszont meglehetősen meredekek. Egyébként több étel a normál étlapjukon is évek óta szereplő. Összehasonlításként az árak: az olcsóbb főételek kerülnek annyiba, mint esetemben a 3 fogásos menü (5000 Ft körül.
Az italárak is meglehetősen magasak, egy 3 dl-es citromos ice tea 990 Ft, amelyre 12% szervizdíj került felszámolásra.
Nagyon jó szívvel és elégedetten ajánlom ezt az éttermet, pazar volt a vacsora.
Természetesen bankkártyával is lehet fizetni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Rickshaw Étterem Budapest - BelsőRickshaw Étterem Budapest - BelsőRickshaw Étterem Budapest - BelsőRickshaw Étterem Budapest - Étlap/itallapRickshaw Étterem Budapest - Étlap/itallapRickshaw Étterem Budapest - BelsőRickshaw Étterem Budapest - BelsőRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/italRickshaw Étterem Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.20-ig
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
37.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
05.17-20.
Két Korona Hotel Balatonszárszó
129.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
47.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval