Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Októberről pótolva

Robert Capa Cafe BudapestRobert Capa Cafe Budapest a térképen

Kiváló 2023. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. november 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Több alkalommal jártam már a Robert Capa Központ fotókiállításain, régebben is fotómúzeum volt, amikor még nem Robert Capa nevét viselte, illetve a mellette lévő egykori Ernst Múzeumban is, ami akkoriban még egy különálló kortárs múzeumként működött, majd később, amikor már "összenőttek" a Capa-ékkal és továbbra is a fotózásra koncentrálva rendeznek nagyon izgalmas kiállításokat, még szabadtéri, Nagymező utcára kitelepülős performance - kiállításokat is szoktak tartani.

De nemkülönben érdekes a földszinten lévő kávézó is, amelynek a létezésére korábban nem figyeltem fel, ami hiba volt. Nagyon tetszetős art deco stílusú a beltér, fekete-fehér kockás padló, "batikolt"-ra festett fal, a mosdó is dizájnos, bár nagyon szorongós. A pultban csinos sütemények, tortaszeletek, péksütik és szendvicsek sorakoztak, ez utóbbiak közül egy lazacos, salátás magvas bagel szendvicset választottam (1790 Ft), amit ár-érték arányban korrektnek találtam. A kávét ezúttal kihagytam, de legközelebb pótolni fogom, mert nagyon dicsérték a kávézó vendégek. A dobozos Zero Cola 550 Ft-ba került, a citromkarika és a jégkocka grátisz. Kötelező szervizdíj nincs, ami már ritkaságszámba megy az ilyen, turisták által látogatott, népszerű helyszíneken.
A sütemények között mentes és vegán verzió is akadt, 1000 Ft körüli szeletárak.
Kérdeztem, hová lehet ülni, mondták, nyugodtan üljünk be a kiállításra is, ha szeretnénk, elvégre azért vannak odatéve az asztalok. Nem mindennapi helyszín, nekem nagyon tetszett, ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Robert Capa Cafe Budapest - Étel/italRobert Capa Cafe Budapest - Étel/italRobert Capa Cafe Budapest - BelsőRobert Capa Cafe Budapest - BelsőRobert Capa Cafe Budapest - MosdóRobert Capa Cafe Budapest - BelsőRobert Capa Cafe Budapest - Külső képRobert Capa Cafe Budapest - Külső képRobert Capa Cafe Budapest - Étel/italRobert Capa Cafe Budapest - Étel/italRobert Capa Cafe Budapest - BelsőRobert Capa Cafe Budapest - Étel/italRobert Capa Cafe Budapest - Étel/italRobert Capa Cafe Budapest - Belső

Robert Capa Cafe további értékelései

2023.11.16egyedül
Kiváló
Ma elmentem kicsit felfedezni a Robert Capa tárlatot, de előtte beugrottam a Szalonba, mert, ha gondolod, ennek a helynek az is a neve, hogy Szalon Bisztró és az jobban is illik hozzá. Mondjuk a környéken elég sok a kultúrközeg, (hál'Istennek) ahol nem csak ezt kínálnak, hanem azt is, two in one,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.04.05-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval