Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kezdjünk zöldségekkel az új évben

Roosevelt Étterem - Széchenyi tér BudapestRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest a térképen

Átlagos 2022. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Sajnos szűkül a kínálat, kevés a lehetőség az új helyek tekintetében a környéken, ahol dolgozom (Belváros/5. kerület, illetve M1 vonala), így vissza-visszajárok a korábbi helyekre is. Már csak a kíváncsiság miatt is érdemes. Azért az olyan éttermek üzemeltetői/tulajdonosai, amelyek már 5+ évet ki tudtak húzni, valamit tudhatnak szerintem.
A Széchenyi téren lévő Roosevelt Irodaház földszintjén lévő önkiszolgáló étterem is talán már 9-10 éve biztosan működik. A hely első érdekessége, hogy esténként a Yellow Bárnak ad helyet, mármint amikor nincs COVID meg lezárások meg kijárási korlátozás. A belső tér így elsősorban az éjszakai mulató funkcionalitását elégíti ki, van bárpult, bárszékek, valamint olyan asztalok, amelyek inkább beszélgetésre és iszogatásra alkalmasak, de evőeszközzel meleg étel, leves elfogyasztására kevéssé. Nappal, pontosabban ebédidőben az ételek többsége dekára kimérve kapható. A húsok felárasak. Továbbá kínálnak 2 fogásos fix leves és főétel menüt, ami zónaadag, hiszen ki van írva, hogy kistányérnyi adagot lehet tenni a főételből.
Az ételek jól néznek ki, de értelemszerűen kihűlnek. Én ugyan megeszem az ételt langyosan is, de nem mindenki van ezzel hasonlóképpen.
Az új év - új tervek - egészséges életmód jegyében próbáltam egészséges ételeket választani, ami itt könnyen ment, sokfajta fitt, lazább, zöldséges fogás közül lehetett választani.
Az alábbiakat állítottam össze magamnak: fusili tészta gombával, csirkemellel, tejszínes szósszal; grillezett sárgarépa és ceruzabab, 2 db rakott karfiol. Illetve salátaként paradicsom, fetasajt, kis lilahagyma, grillezett gomba. Több fűszert elbírtak volna az ételek, de a tészta finom volt így is. A ceruzababok között volt pár túlfőtt, illetve szálas. Az ételek neve ki volt írva egyértelműen, bár felismerni sem volt nehéz.
Az ételért 2.086 Ft-ot fizettem + 1 fél literes Vaniliás Cola még 590 Ft-ba került. A személyzet kimerült a pénztáros hölgyben, aki tette a dolgát.
Elég sok asztal van. A belső tér megvilágítása gyér. Egy kicsit puritán a hangulat bent.
Összességében jó hely, elég széles a kínálat, de olcsónak nem mondanám.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (28)
Roosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - EgyébRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Külső képRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Külső képRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Étel/italRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Étel/italRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Étel/italRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Étel/italRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Étel/italRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - BelsőRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Étel/italRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - BelsőRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Külső képRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - BelsőRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Külső képRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Külső képRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - BelsőRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - BelsőRoosevelt Étterem - Széchenyi tér Budapest - Belső

Roosevelt Étterem - Széchenyi tér további értékelései

2022.01.12a párjával
Átlagos
Évek óta ismerjük ezt a helyet, ha Pesten járunk gyakorta itt ebédeltünk, mert széles és jó minőségű volt a választék és abból szabadon komponálhatja a vendég az aznapi ebédjét. De ez most már számunkra csak múlt idő, mert: - A meleg főételek kínálata, úgy látjuk, csökkent, főképpen a húsos...
2015.11.09kollégákkal
A Roosevelt téren, saroképületben működő önkiszolgáló éttermet ugyanaz a cég üzemelteti, mint az Arany János utcai Bank Center aljában lévőt, és a koncepció is megegyező. Az önkiszolgáló pultból mindenki tetszése szerinti mennyiségű és fajtájú ételt válogat össze, s a kasszánál súly alapján kell...
2013.03.22
Átlagos
A Roosevelt önkiszolgáló étterem legfőbb erőssége és gyengesége ugyan az: a vendég saját magának szed és a pénztárnál lemérik az adagját. Így mindenki csak annyiért fizet, amennyit meg is szándékozik enni. A baj ott kezdődik, hogy az ár nagyon magas. Ha a kedves vendég egy szelet húst szeretne...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Panzió Igal - Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Thermal Panzió Igal
149.900 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel Magistern Siófok - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.21-ig
Hotel Magistern Siófok
33.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.11.03-ig
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!