Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A mi bárányfesztiválunk

Royal Rasoi Indiai Étterem BudapestRoyal Rasoi Indiai Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2019. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. április 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szívesen látogatjuk a fővárosi „falunapokat”, sokszor voltunk már liba-, hal-, szürkemarha- sör- és egyéb fesztiválokon. Most egy olyan rendezvényre látogattunk el, amit valami titokzatos okból bárányfesztiválnak neveztek. Volt ott minden: kisvidámpark, kismillió sörös bódé, kürtőskalács, három lestrapált póniló, csak bárány nem. Se élő, se ehető formában. :)

Hazafelé a Kálvin téren eszembe jutott, hogy van a közelben egy kis indiai étterem, ott biztosan lesz bárány. Volt is, 12 féle. :) A párom egy Dopiaza nevű ételt választott, bárányhús, fokhagymás, gyömbéres hagymaszósz, enyhén csípős indiai fűszerekkel. Én biztosra mentem, kedvencem a tejszínes, kesudiós mártás, a csirkés változatát gyakran eszem, most báránnyal is megkóstoltam. A vártnál is finomabb volt, egy kis menta is került a megszokott fűszerek közé.
Mind a két étel nagyon ízletes volt, a hús omlós, és jó volt a hús/szósz arány is. Kenyérrel ettük, egy adag teljes kiőrlési tandori roti 350 Ft/2 db, a fokhagymás naan 600 Ft/3 db. Pont elég volt a mártások kitunkolásához.
Az árak elfogadhatóak, a bárányételek mindegyike 2800 Ft, a csirke kicsit olcsóbb, a marha valamivel drágább. 10 % szervizdíjat felszámolnak. A számlát egy „kincsesládában” hozzák, ezen jót mosolyogtam, a pénzt is oda kell beletenni Kártyával is fizethetünk.

A személyzet kedves, a bennünket kiszolgáló pincér jól beszél magyarul, a másik kevésbé, de ő is mosolyogva köszönt el, és érthetően kérdezte, ízlett-e az étel.

Évekkel ezelőtt már jártunk itt, akkor is indiai étterem működött ezen a helyen. A „menzás” padló a régi, van némi, Indiára utaló díszítés, de elég szegényes. Sokat gondolkoztam, hogy megadjam-e az öt csillagot, mert itt bizony hiányzik az a hangulat és varázs, ami a „keleti” éttermekbe lépve rabul ejti az embert. Viszont ilyen jóízű ételeket talán még egyetlen csili-vili, díszes étteremben sem tettek elém. Ezért egy kicsit fölfelé kerekítettem, és jó szívvel ajánlom az éttermet mindenkinek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Royal Rasoi Indiai Étterem Budapest - Külső képRoyal Rasoi Indiai Étterem Budapest - BelsőRoyal Rasoi Indiai Étterem Budapest - BelsőRoyal Rasoi Indiai Étterem Budapest - BelsőRoyal Rasoi Indiai Étterem Budapest - Étel/italRoyal Rasoi Indiai Étterem Budapest - Étel/italRoyal Rasoi Indiai Étterem Budapest - Étel/italRoyal Rasoi Indiai Étterem Budapest - Belső

Royal Rasoi Indiai Étterem további értékelései

2018.12.28a párjával
A Ráday utcában a Harminckettesek terére költözött Tandori étterem helyén nyílt meg idén áprilisban ez az indiai étterem, amit nemrég fedeztünk fel. Az utcai portálja annyira jelentéktelen, hogy többször elmentünk előtte anélkül, hogy észrevettük volna, és akkor is alig találtuk meg, amikor...
2018.08.15egyedül
2018. áprilisában nyílt ez az indiai étterem a Ráday utcában. Pontosan emlékszem rá, hogy pár évvel ezelőtt már szintén működött itt egy másik indiai étterem, akik később átköltöztek a 32-esek terére. A berendezés, elrendezés ugyanúgy maradt, mondjuk, túl sok variáció nincs is. A szűk beltérben...
Népszerű szállások a környéken
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
95.030 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
107.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval