Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A játékterem két oldalán

Sakura Gozsdu BudapestSakura Gozsdu Budapest a térképen

2018. márciusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. március 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Megérdemli a finom falatokat és a jó kiszolgálást a kitartó vendég, aki végre megtalálja a Gozsdu udvarban ezt a helyet. Mindegy, hogy kívülről, a Holló utca felől közelítünk, vagy végigsétálunk a turistáktól hemzsegő udvaron. Az útjelző nyilat követve egy játékterembe jutunk, ahol flippereznek, csocsóznak többen is. Elmegyünk egy Fannicika nevű bár előtt kétszer, majd türelmünket vesztve bemegyünk érdeklődni, nem tudják-e véletlenül, hol van ez a ... majd' mondtam, milyen Sakura. Azt mondják, ők azok. Remek! Bent, a jókora terem végében, a pult fölött meg is találjuk a fényes cégtáblát. Talán nem ártana a bejáratra kitenni.

A hangulatunknak nem tesz jót ez a kezdés, de a folytatással nincs baj. A nyári tekercs tökéletes, a szusi összeállításban pedig a már kommersznek számító lazacos, tonhalas makik és nigirik mellett szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető újdonságokat tesznek elénk. A dekoráció is szép, picit talán sok is, ha arra az alapvető szabályra gondolunk, hogy csak ehető dolgokat illik a tálra pakolni. Az egyik gunkanba majdnem beleharapok, olyan élethű, csak a fogása árulja el. :) Mentségemre szolgáljon, hogy sejtelmes félhomály van az asztaloknál, csak a középen álló nagy és üres pult van megvilágítva. Összebújós pároknak ideális, de én szeretem látni, hogy mit eszem. Főleg, ha ilyen szép az étel.
Az itallap is említésre méltó, de negatív értelemben. Egy oldalnyi ital van rajta felsorolva, és a többsége vastag filccel kihúzva. Még csak nem is látszik, mi lehetett alatta. Vagyis nem átmeneti hiányról van szó, vagy arról, hogy épp elfogyott valami. A nyolcféle limonádéból hét kihúzva, marad a "limonádé". Tízféle "speciális magyar sör" két csoportosításban, talán üveges és csapolt volt eredetileg, mindegyik kihúzva. De legalább a hatféle csapolt sörből van kettő, és a kétféle Sakura Lassiból is kapható egy, ha valaki a ház specialitásra vágyik.

Evés közben észrevesszük, hogy a pincér valahonnan kintről hordja a tálakat. ??? Kiderül, hogy a játékterem egyik oldalán van az étterem, és szemben, a másik oldalon a konyha. A kitálalt ételekkel futkosnak a pincérek a tömegben.
Ezt az érdekes körülményt leszámítva a tisztasággal látszatra nincs baj. A mosdó is tiszta, papír, szappan, kéztörlő rendben. Csak levegőt ne kellene venni! A női szekció négy fülkéjéből kettő rossz, nyilván onnan jön a gyomorforgató bűz. Mesélem a barátnőmnek, aki január végén járt itt, azt mondja, már akkor is ez volt a helyzet. A wc használat 200 Ft a nem fogyasztó vendégeknek, tudatja a wc ajtón lévő kiírás. Amit csak a vendégek látnak, szóval teljesen fölösleges, de legalább kisstílű megnyilvánulás.

Vegyes benyomásokat szereztünk, de ha azt vesszük, hogy az étel a lényeg, akkor meg kell hagyni, hogy ízében és látványban is tökéletes volt minden falat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (13)
Sakura Gozsdu Budapest - BelsőSakura Gozsdu Budapest - BelsőSakura Gozsdu Budapest - Étlap/itallapSakura Gozsdu Budapest - Étel/italSakura Gozsdu Budapest - Étel/italSakura Gozsdu Budapest - Étel/italSakura Gozsdu Budapest - Étel/italSakura Gozsdu Budapest - Étel/italSakura Gozsdu Budapest - Étel/italSakura Gozsdu Budapest - Külső képSakura Gozsdu Budapest - BelsőSakura Gozsdu Budapest - Külső képSakura Gozsdu Budapest - Külső kép

Sakura Gozsdu további értékelései

2019.02.03egyedül
Helyszín a Gozsdu Udvar, azon belül elég szürreális a miliő, a Holló utcai parkolóház alja, amelynek előtere egy zajos, villanófényes játékterem. Gyakorlatilag a játékteremből nyílik maga az étterem, ahol többféle ázsiai nemzet ételét kínálják, a japán mellett vietnami és thai ízeket is....
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Nyári ajánlat
Nyári ajánlat
07.01-08.31.
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
206.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
116.790 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval