Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Madárcsicsergés a Gozsduban

Sáo Food & Bar - Gozsdu Udvar BudapestSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest a térképen

2015. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. november 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A hipertrendi Gozsdu Udvar Holló utcai átjárójának jobb oldalán egy korábbi jellegtelen kínai gyorsétterem helyén nyitották meg a Sao étkezdét, amelyben vietnami és kínai finomságokat ehetünk. A Gault&Millau 2016-os étteremkalauza 13 ponttal és egy sapkával értékelte a teljesítményüket, pedig még egy éve sincs, hogy megnyitottak. A belső rész nagyon pici és szűkös, belépve egyből a pultba ütközik az ember, amely középen egy hosszú asztalban folytatódik, gyakorlatilag ezt lehet körbeülni. Közben a hátunk mögött a nyitott konyhában szorgalmasan sütnek-főznek a szakácsok.
Az ablaknál lehet még egy pultnál leülni, szintén bárszékekre, valamint a belső falnál van 2 normál asztal. Annyira kevés a hely, hogy a mosdónak tolóajtaja van, ami szinte rányílik az egyik asztal szélére, és a mellékhelyiség belülről is igencsak szűkös (s nem utolsósorban kissé lepusztult is).
Az étlapon pho leves, tekercsek, töltött batyuk, wokban pirított zöldségek és húsok szerepelnek. Nyári tekercset kértem rákkal, amelyhez mogyorómártást kínálnak, valamint zöldséges tavaszi tekercset chilis szósszal. Az italok közül leginkább hozzáillőként egy kancsó jázminteát választottam. Az ételek nagyon finomak, a tömeg ellenére nem is kellett sokat várni. Láttam a szomszédaimnál a pho-t is, az is remekül nézett ki, jó nagy, tartalmas adag. A berendezés domináns elemei a madárkalitkák, a plafonon mindenütt kalitkák lógnak, valamint az egyik falon középen egy aranyozott Buddha szobor. Jó időben sokkal kellemesebb lehet itt, ugyanis van kiülős teraszuk is, több asztallal, mint amennyi a benti térben elfér, de ott nagyon hideg van ilyenkor novemberben már.
Kizárólag készpénzzel lehet fizetni. Véleményem szerint a hely túlárazott (3000 Ft felett fizettem), de a vendégek seregeinek lelkesedését úgy tűnik, ez nem törte le. A kiszolgálás kissé kapkodó, szervezetlen, bár próbálnak kedvesek és gyorsak lenni.
Ha valaki szeretne ellátogatni, mindenképpen érdemes előre asztalt foglalni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (12)
Sáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - Külső képSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - Külső képSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - BelsőSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - BelsőSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - BelsőSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - Étel/italSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - Étel/italSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - MosdóSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - BelsőSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - BelsőSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - BelsőSáo Food & Bar - Gozsdu Udvar Budapest - Külső kép

Sáo Food & Bar - Gozsdu Udvar további értékelései

2016.01.25családjával
Kiváló
A Sao pho bisztróban a két alapvető észrevételünk volt, miután elhelyezkedtünk. Egyrészt, hogy dizájnosabb hely, mint az átlagos pho-bárok, a másik, hogy drágább. Nem is kicsivel, a szorzó szinte kettes. Ugyanakkor az is tény, hogy igényesebb és a kiszolgálás is nagyon rendben van. Apám szóba...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.05.01-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
138.600 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Júniusi áreső
Júniusi áreső
06.01-30.
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
61.218 Ft / 2 fő / 2 éj-től büféreggelivel