Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mit keres egy filozófus a konyhában?

Scruton Belváros BudapestScruton Belváros Budapest a térképen

Kiváló 2023. februárban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. március 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jó fejben tartani a pénztárcabarát ebédelési lehetőségeket, hiszen ezekből sajnos egyre kevesebb találni, pláne a belvárosban. Egy kifejezetten ebben a témában íródott cikkben fedeztem fel a Scruton étterem nevét, akikről bevallom, korábban sosem hallottam, pedig 3 éttermük is van, melyekből kettő az 5. kerületben található. Hétköznap ebédidőben 1990 Ft-os ebédmenüt kínálnak (+199 Ft szervizdíj, mondjuk ez a cikkben nem szerepelt). A weboldalukon előzetesen megnéztem, melyik napi menü legszimpatikusabb, így célirányosan mentem a Kossuth tér mögötti kis utcába ebédelni.
Megnyerő, tradicionális, de mégis barátságos beltér, az asztalok két szinten kaptak helyet. Az egyik falat hosszasan könyvespolc uralja, egészen a plafonig. A rendelést a pultnál lehet leadni, de az ételeket kihozzák, felszolgálják. Szép tálalás, finom fogások, megfelelő adagok. A leves is rendes tányérban érkezett, nem csak egy kicsiny csészében, és a főétel is kiadós volt. Zellerkrémleves felkockázott tarjával volt a kezdés, majd főfogásként rozmaringos provence-i sült csirkecomb (alsó és felső egyben!) vajas tört burgonyával.
Uborkás vizet önkiszolgáló rendszerben ingyenesen tölthetünk magunknak a kihelyezett kancsókból.
Az étterem-lánc Sir Roger Vernon Scruton, 3 évvel ezelőtt elhunyt angol konzervatív filozófus, esztéta nevét viseli. Gondolataihoz, szemléletmódjához illeszkedő programokat rendszeresen tartanak az étteremben, afféle szellemi műhelyként, ezek részleteiről havi programfüzetből lehet tájékozódni a honlapjukon kívül.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Scruton Belváros Budapest - Étel/italScruton Belváros Budapest - Étel/italScruton Belváros Budapest - Étel/italScruton Belváros Budapest - BelsőScruton Belváros Budapest - BelsőScruton Belváros Budapest - BelsőScruton Belváros Budapest - Étel/italScruton Belváros Budapest - BelsőScruton Belváros Budapest - Étel/italScruton Belváros Budapest - MosdóScruton Belváros Budapest - Külső képScruton Belváros Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.036 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Napi ár all inclusive ellátással
2024.12.31-ig
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
65.065 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással