Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Menüben elsőrangú

Seasons Bistro BudapestSeasons Bistro Budapest a térképen

2017. augusztusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2017. augusztus 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kiváló helyszín: a Liszt Ferenc tér Király utca felőli sarka, szemben a Zeneakadémia csodaszép épületével. Mint első étterem a téren, jól kiválik, elkülönül a tér mindkét oldalán szinte összenőtten sorakozó többi vendéglátó egységtől. Kb. 3 éve nyitottak meg. A vendégeket a terasz bejáratánál fogadják, köszöntik és asztalhoz kísérik.
Az ebédmenü árban szerintem verhetetlen ezen a környéken, 2 fogás 990, 3 fogás 1190 Ft a kiírás szerint. Egy leves és desszert, valamint 2 féle főétel közül lehet választani. A menü a többi helyhez hasonlóan itt is csak hétköznapokon ebédidőben érhető el, 12 órától, amíg a készlet tart (általában jó esetben 14-14.30-ig). A normál étlapon főleg a klasszikus, amerikai típusú húsételek, sültek dominálnak, kiegészítve tradicionális magyaros fogásokkal. Árban levesek és desszertek 1500 Ft környékén, főételek 2 ezertől egészen a 8 ezres T-Bone-ig, árak köret nélkül értendők. Áttekinthető, befogadható hosszúságú étlap. Büszkeségük a Josper kemence, a húsok többsége ebben sül.
Kellemes a teraszuk, az L alakú belső tér is tágas, sok asztal van. Levegős, nagy belmagasságú tér.
A fogások gyorsan érkeznek. A gombaleves csészényi mennyiség, apró galuskával, zöldséggel, kevés gombával, kellemes ízben, jól fűszerezett lével. A 2 főétel: sült csirkecomb káposztás cvekedlivel, illetve rántott sajt rizzsel, tartárral. Menühöz képest kifejezetten nagy, kiadós adagok. A tészta szinte hideg, kissé túlfőtt, tapadós, kevés a káposzta rajta, összességében menzás hatású. A csirke jóféle, jól átsült, rendben van. A sajt nagy szelet, minőségi bundában. A rizs mennyisége indokolatlanul sok, a tartás viszont kevés.
Az egyik pincér öltözéke szerintem nem volt megfelelő, legalábbis egyáltalán nem úgy nézett ki, mint egy alkalmazott, hanem sokkal inkább, mint egy másik vendég. Gépies, gyors, személytelen a kiszolgálás.
A kiírásban a táblán nem szerepelt, de 12% kötelező szervizdíjat számolnak fel, a menükre is. Az ár-érték arányt a menüár alapján értékeltem 5 szívecskével.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (13)
Seasons Bistro Budapest - BelsőSeasons Bistro Budapest - BelsőSeasons Bistro Budapest - EgyébSeasons Bistro Budapest - Étel/italSeasons Bistro Budapest - Étel/italSeasons Bistro Budapest - BelsőSeasons Bistro Budapest - MosdóSeasons Bistro Budapest - MosdóSeasons Bistro Budapest - MosdóSeasons Bistro Budapest - EgyébSeasons Bistro Budapest - Külső képSeasons Bistro Budapest - Külső képSeasons Bistro Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
94.050 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval