Tokió metropolisz egyik nyüzsgő negyede Shibuya, ez lett a névadója a Városligeti fasorban közelmúltban megnyitott étteremnek, amely a neve alapján is beazonosítható módon ázsiai ételeket kínál, túl a sushin. A korábbi évtizedek során is több étterem működött, de inkább a magyaros-nemzetközi vonalon, a Hősök terét felkereső külföldi turistákra, csoportokra fókuszálva.
Tágas a beltér, van különterem is, sok asztallal. Az étterem érdekessége, hogy szinte körbe ölel egy hatalmas platánfát. A bejárat felett lampionok sorakoznak, a beltérben is felbukkannak különböző ázsiai dekorációk, rizspapír paravánok, zöld bambusz ágak, a kasszánál ott az integető macska. Az üvegpult alatt sushi alapanyagok, nyers és füstölt tengeri halak szeletei sorakoznak. A középkorú magyar férfi pincér javaslatára az Izakaya Chef tapas tálat (9900 Ft) választottam, ami egy kitűnő választás volt, hiszen itt többféle ételt lehetett megkóstolni. Tempura rák, csirkés gyoza, takoyaki (sült polip gombóc, népszerű japán street food), tempura lazac, a sushik közül lazacos maki, zöldség tempura, edamame, wakame saláta. Mindenből 2-3 db, kóstoló adag. Az ételárak magasabbak, mint amit egy átlagos ázsiai étteremben találunk Budapesten. Finomak voltak az ételek, számomra bőségesen elegendő volt a mennyiség, nem is tudtam az egészet megenni. Kötelező szervizdíj még +12%.
Tokió metropolisz egyik nyüzsgő negyede Shibuya, ez lett a névadója a Városligeti fasorban közelmúltban megnyitott étteremnek, amely a neve alapján is beazonosítható módon ázsiai ételeket kínál, túl a sushin. A korábbi évtizedek során is több étterem működött, de inkább a magyaros-nemzetközi vonalon, a Hősök terét felkereső külföldi turistákra, csoportokra fókuszálva.
Tágas a beltér, van különterem is, sok asztallal. Az étterem érdekessége, hogy szinte körbe ölel egy hatalmas platánfát. A bejárat felett lampionok sorakoznak, a beltérben is felbukkannak különböző ázsiai dekorációk, rizspapír paravánok, zöld bambusz ágak, a kasszánál ott az integető macska. Az üvegpult alatt sushi alapanyagok, nyers és füstölt tengeri halak szeletei sorakoznak. A középkorú magyar férfi pincér javaslatára az Izakaya Chef tapas tálat (9900 Ft) választottam, ami egy kitűnő választás volt, hiszen itt többféle ételt lehetett megkóstolni. Tempura rák, csirkés gyoza, takoyaki (sült polip gombóc, népszerű japán street food), tempura lazac, a sushik közül lazacos maki, zöldség tempura, edamame, wakame saláta. Mindenből 2-3 db, kóstoló adag. Az ételárak magasabbak, mint amit egy átlagos ázsiai étteremben találunk Budapesten. Finomak voltak az ételek, számomra bőségesen elegendő volt a mennyiség, nem is tudtam az egészet megenni. Kötelező szervizdíj még +12%.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.