Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Five Guys lenyomat

Simon's Burger - Astoria BudapestSimon's Burger - Astoria Budapest a térképen

2023. szeptemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A tizenévesek körében hihetetlen népszerűségre tett szert rövid idő alatt a Simon's Burger, amelyet két magyar fiatal vállalkozó álmodott meg, egyikük Simon. Gyakorlatilag az egyik legtrendibb amerikai hamburger, a Five Guys hazai megfelelőjét hozták létre. Ügyes volt az ötlet és az időzítés, hiszen a Five Guys Magyarországon nincs jelen, Európában is csak 1-1 helyszínen fordulnak elő a kontinensen, pl. Bécsben 1 helyszín, Németországban, Olaszországban is csak 1-1 helyszín, Londonban van több egységük, mi is ott jártunk személyesen, szóval van némi összehasonlítási alapunk.
Simonéknak jelenleg 3 egységük van, meglepő módon igen közel, pár méterre egymástól, a Deák tér - Astoria vonzáskörzetében. Mi az Astoriának nevezett burgerezőben jártunk, amely a Vitkovics Mihály utcában található, szóval kb. félúton az Astoria és a Deák Ferenc utca között. A fehér, többszintes épületben az elmúlt években több másik vendéglátó egység működött, többször jártam korábban is. Az alsó szinten kell rendelni és fizetni, ide érkeznek a futárok, akik folyamatosan érkeztek, és itt egy nagy közös asztal van, nagyobb társaságoknak. A lépcsőn jutunk fel az emeletre, itt jóval több asztal van, továbbá egy szeparált üvegkalitka, szintén egy ülőhely. Van egy kis játszószőnyeg babakonyhával a gyerekeknek, ez, és a pink-kék mosdó még az előző bisztró idejéből maradt itt.
Az étlap nagyon egyszerű. 5 féle burger, kis és normál hamburger (2090/2690 Ft), kis és normál sajtburger (2240/2840 Ft), illetve a speciális Simon's burger (2590 Ft). Ez utóbbiban áfonyalekvár található, ami a védjegyükké vált, a titkos recept alapján készült Simon szósz mellett. A burgerekbe szabadon és ingyenesen lehet beleválasztani paradicsomot, salátát, csemegeuborkát, grillezett hagymát, grillezett gombát. Mi kértünk is mindent. Szintén specialitás, hogy a normál burgerekben 2 húspogácsa és 2 szelet sajt van, és a kicsinél is ugyanakkora - nem kicsi ! - a zsemle, egy hússal és sajttal. Szóval jó kiadósak az ételek. A zsemle Dániából érkezik és nagyon puha, engem a Wendy's zsemléjére emlékeztetett. A további specialitás a shake (1290 Ft), amely itt 10 féle ízben kapható. Mi Oreosat, mangósat és epreset kértünk. A hasábburgonya Hollandiából érkezett, prémium minőségű, egy az egyben Five Guys-os zsánerű (normál 690 Ft, nagy 990 Ft) - tálalás papír pohárban. A Heinz majonéz, ketchup és Tabasco ingyenesen tölthető az önkiszolgáló adagolókból.
Nincs tálca, nincs evőeszköz, helyben fogyasztásnál is zacskóban kaptuk az ételeinket.
3 burger, 3 shake, 2 nagy krumpli több mint 12ezer Ft-ba került.
A fiamnak nagyon bejött a hely és az áfonyás dupla húsos burger is, de mi sem voltunk csalódottak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (16)
Simon's Burger - Astoria Budapest - MosdóSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - Étel/italSimon's Burger - Astoria Budapest - Étel/italSimon's Burger - Astoria Budapest - EgyébSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - Étel/italSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - BelsőSimon's Burger - Astoria Budapest - Külső képSimon's Burger - Astoria Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
39.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval