Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Alter tesó

Sirius Teaház BudapestSirius Teaház Budapest a térképen

2022. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Nemzeti Múzeum mögötti kis utcában található, főleg fiatalok, azon belül is az alternatív-underground (és bölcsész) körökben népszerű teaház, amely barátnős beszélgetések, romantikus randevúk helyszínének alkalmas, vagy egyedül olvasásra, relaxálásra, elvonulásra. A közeli hasonló zsánerű Altair Teaházzal közös az üzemeltetetése a helynek. Aki nem célirányosan érkezik, simán tovább megy az utcán a jellegtelen felirat/logó nélküli kapu mellett, amely mögött a lépcső a szuterénbe vezet. Az ajtó bal oldalán egy kis réztáblát találhatunk, melyen szerepel a Sirius felirat.
A bejárattól jobbra lévő első teremben vannak normál teaházi asztalok székekkel. A belső helyiségbe viszont már csak cipő nélkül lehet bemenni, hiszen itt szőnyegeket, ülőpárnákat, alacsony asztalkákat találunk az alsó szinten, valamint a galériaszinten további kis eldugott kuckókat.
Teából széles a kínálat, a bejárat melletti polcon sorakoznak a teásdobozok tucatszámra a világ minden számottevő teatermelő tájáról. Ha jól láttam az itallapon, összesen 74 féle tea közül lehet válogatni. Fekete, zöld, fehér, vörös teák, gyümölcs forrázat, gyógyteák, rengeteg féle közül lehet válogatni. Egy kis kancsó tea egységára 1160 Ft, ezért érdemesebb a ritkább, értékesebb teák közül válogatni, mert azért érdemes tudni, hogy ezek amúgy nagyon nem egy árban kaphatóak, ha teafű formájában szeretnénk megvásárolni.
Azt mondanám, hogy teán kívül mást nem is nagyon lehet, illetve nem érdemes itt fogyasztani. Alkoholt egyáltalán nem tartanak, még sört sem. A kávé középszerű volt, ételek voltaképpen nem voltak. Az étlap szerint marlenka és vaníliás süti elérhető, de mindkettő bolti késztermék. A Chipset pedig egyszerűen nem tudtam értelmezni, hogy egy ilyen helyen miért kéne tartani, szerintem egyáltalán nem illik bele a koncepcióba. Néhány igényesebb aprósüti (sós, édes) viszont igazán lehetne, vagy esetleg zöldségchips, ha már a chips szóba került.
A kiszolgálás egykedvű, érdektelen volt. Túl sokat nem is időztünk itt. Egy kicsit belassultunk, de ezúttal pont nem erre volt igényünk.
Egyébként főleg hidegebb időszakban kifejezetten népszerű, felkapott a hely, ilyenkor érdemes előre foglalni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (18)
Sirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - EgyébSirius Teaház Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.04.23-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
129.360 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Világos Hotel Balatonvilágos - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
05.31-09.08.
Világos Hotel Balatonvilágos
33.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással