Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vegetáriánus, vegán, nyers vegán

Slow Foodiez BudapestSlow Foodiez Budapest a térképen

2016. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ebben az étteremben nincs apelláta, kizárólag hús nélküli ételeket találhatunk, de még ennél is tovább mennek, egészen a raw vegan fanatikusokig. Nem vagyok vegetáriánus, de sokszor ettem már vega étteremben, és sajnos az átlagos tapasztalatom az, hogy hús hiányában sokszor a fűszerezés és a kreativitás is háttérbe szorul ezeken a helyeken. A Slow Foodiez viszont éppen arra remek példa, hogy lehet a vegetáriánus ételeket izgalmasan, meglepően különlegesen és mégis finoman elkészíteni. A napi ajánlatban 1-1 féle leves (490 Ft), főétel/egytálétel (1250 Ft), nyers vegán étel (1100 Ft) és desszert (kb. 600 Ft) szerepel. Ezen kívül az étlapon szerepel még 1-2 féle leves és előétel, köztük sushi (750 Ft), zöldséges főételek (1500-2500 Ft), valamint az ún. brunch menüben egész nap ehető egyszerűbb ételek: zabkása, zabpehely, mártogatós (690-1290 Ft).
A napi egytálételt kértem, sütőtökös csicseriborsó főzeléket, aszalt szilvával és polentával. A főzelék nagyon kellemes, indiai-currys ízvilágú, sosem gondoltam volna, hogy ilyen jól illik az aszalt szilvával (valószínűleg nem házi aszalás, bár ki tudja?) A polenta kevésbé volt sikerült, kissé túlszárították és emiatt fűrészporos lett az íze. Azt azért figyelembe kell venni, hogy 1 adag ételtől itt nem lehet jóllakni, egy 3 fogásos ebéd viszont legalább 3 Ft-ba kerül, ital nélkül, amit azért olcsónak nem lehet nevezni. Pozitívum, hogy üvegben ki van téve sima víz és pohár az asztalra, ebből ingyen lehet inni.
2 szintes az étterem, lent a pultnál kell rendelni, itt bárszékes, magas asztalok vannak, míg a galériaszint fenn szerintem sokkal nyugisabb és hangulatosabb, olyan, mint a nagymama vidéki nyaralója. Vintage stílusú, kissé régies, de romantikus a berendezés és a hangulat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Slow Foodiez Budapest - Külső képSlow Foodiez Budapest - Külső képSlow Foodiez Budapest - BelsőSlow Foodiez Budapest - BelsőSlow Foodiez Budapest - BelsőSlow Foodiez Budapest - Étlap/itallapSlow Foodiez Budapest - Étlap/itallapSlow Foodiez Budapest - BelsőSlow Foodiez Budapest - Étel/italSlow Foodiez Budapest - BelsőSlow Foodiez Budapest - EgyébSlow Foodiez Budapest - Belső

Slow Foodiez további értékelései

2017.11.06a párjával
Kiváló
A minap fedeztük fel a Nagykörúttól egy percnyi járásra működő, de azon kívül eső Slow Foodiez nevű vegán helyet, amiről csupa jót mondhatunk. A kiszolgálás kedves, bár a tegezés egy ötven körül járó pár esetében kockázatos, mi nem vettünk rossz néven, akkor sem, ha egy sokkal fiatalabb...
Népszerű szállások a környéken
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
92.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Palace Hotel Hévíz - Pezsgő tavasz Hévízen
Pezsgő tavasz Hévízen
2024.06.30-ig
Palace Hotel Hévíz
77.189 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
75.076 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással