Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kitűnő étterem, fine dining jutányos áron

Société Bistro & Bar BudapestSociété Bistro & Bar Budapest a térképen

Kiváló 2019. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. június 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ezúton is köszönöm DEndre ajánlását, ez a hely kétségtelenül 5 csillagos. A közelmúltban nyitottak meg hosszas, ha jól tudom majdnem 1 évnyi előkészületek után a Bazilika szomszédságában, a Bazilika mélygarázs feljáró mellett. Korábban is vendéglátó egységek működtek is, de inkább bár profilban, azonban úgy látszik, nem tudtak fennmaradni tartósan.
Modern beltér, elegáns, kifinomult, de mégis otthonos, életteli, bár annyira semmiképpen nem laza, hogy melegítőben, papucsban csattogjunk be (már aki ilyen öltözetben is szokott étterembe járni...). Tágas beltér, nagy belmagasság, boltíves falak. Az L alakban elrendezett asztalok többségétől rálátás nyílik a konyhára, ahol az egyik oldalon üvegfal, a másikon nyitott pult mellett szorgoskodnak, még sincs egy szemernyi étel-vagy olajszag sem. Mintapéldája annak, hogy ezt is meg lehet profin oldani. Makulátlan tisztaság, professzionális, felkészült és tájékozott, ugyanakkor érdeklődő, kellemes fellépésű személyzet (ez mindhárom felszolgálóra igaz).
12-15 óra között a város egyik legjobb ár-érték arányú ebédmenüjét kínálják, kétségkívül a fine dining kategóriában, de nem hangyányi adagokkal operálnak. A 3 fogással kellemesen jól lehet lakni, de mégsem pukkad ki az ember gyomra.
Hetente változó étlapról 3 féle előétel, illetve leves, 3 főétel és 2 desszert közül lehet választani. Az előételek és a főételek között is mindig szerepel 1-1 húsmentes fogás, csirke, tengeri hal, pisztráng. 2 fogás 2750 Ft, 3 fogás 3550 Ft + 12 % szervizdíj. A menü mellé jár egy pohár bor a sommelier szelekciójából vagy egy kávé vagy egy üveg tisztított víz, mentes vagy szénsavas. Emellett van normál a la carte étlapjuk is, mangalica, tanyasi csirke, tőkehal, kacsamáj, báránygerinc is szerepel az étlapon, a teljesség igénye nélkül (3000-6000 Ft közötti főétel árakkal).
A heti ajánlatban szereplő összesen 8 étel közül bármelyiket szívesen bevállaltam volna. Végül a választásom: "füstölt pisztráng, kukorica, chili" az előételek közül, "vajhal, édeskömény, barack" a főételekből, valamint "creme brulée, mangó, banán" a desszertek közül. Érdemes megnézni a fotókat, mindegyik fogás egy önálló műalkotás, precízen kidolgozott kompozíció, de a vizuális élményen túlmenően az ízek összhangja is kifogástalan. A pisztráng karakteres, finoman füstölt, nem száraz, a mártás pikáns volt, kissé édeskés, nem csípős. A vajhal valóban omlott, mint a vaj, a köret izgalmas, különleges. A desszertben 7 féle különböző textúra jelent meg, az alapot adó krém kitűnő.
Természetesen bankkártyával is lehet fizetni. Ekkor ért az újabb kellemes meglepetés, ugyanis még a májusi, kedvezőbb árakon érkezett a számla, azaz a desszert ajándék volt, így mindennel együtt is csak 3000 Ft-ot fizettem.
A mosdó az alagsorban található (nem akadálymentes a megközelítése), igazán 21. századi a kialakítása, és meglepően tágas, vagy 8 WC volt a női szakaszban. Az étterem hátsó részében bár, valamint egy beülős, foteles lobby szerűség van, kisebb megbeszélésekre vagy elmélyült munkára.
Az éttermet már kezdik felfedezni a környékbeli üzletemberek, bankárok, és a turistacentrum - Bazilika közelsége - ellenére ottjártamkor kizárólag magyar vendégek voltak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Société Bistro & Bar Budapest - Étel/italSociété Bistro & Bar Budapest - Étel/italSociété Bistro & Bar Budapest - Étel/italSociété Bistro & Bar Budapest - BelsőSociété Bistro & Bar Budapest - BelsőSociété Bistro & Bar Budapest - BelsőSociété Bistro & Bar Budapest - Étel/italSociété Bistro & Bar Budapest - Étel/italSociété Bistro & Bar Budapest - Étel/italSociété Bistro & Bar Budapest - Étel/italSociété Bistro & Bar Budapest - MosdóSociété Bistro & Bar Budapest - MosdóSociété Bistro & Bar Budapest - MosdóSociété Bistro & Bar Budapest - BelsőSociété Bistro & Bar Budapest - BelsőSociété Bistro & Bar Budapest - BelsőSociété Bistro & Bar Budapest - Külső képSociété Bistro & Bar Budapest - BelsőSociété Bistro & Bar Budapest - BelsőSociété Bistro & Bar Budapest - Belső

Société Bistro & Bar további értékelései

2019.05.30barátokkal
Kiváló
A Societe az utóbbi idők legeslegjobb élményeinek egyikét nyújtotta, ebédmenű keretében pedig állíthatom, hogy ilyen gyönyürűen kidolgozott, virtuóz, ugyanakkor ízre is harmonikus előételeket sehol nem ettem. Annyira meggyőzőek voltak az előételek („Répa, retek, mogyoró”, valamint...
Népszerű szállások a környéken
Granada Hotel Kecskemét - Granada Élmények
Granada Élmények
2024.12.20-ig
Granada Hotel Kecskemét
89.676 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Egri kikapcsolódás
Egri kikapcsolódás
2024.06.19-ig
Hotel Eger Park
68.796 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval