Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hétköznap délben: 5x5 pont

Sophie Brasserie BudapestSophie Brasserie Budapest a térképen

Kiváló 2018. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. március 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem sokkal nyitás után voltam itt először, másodmagammal, sajnos már jóllakva, így kapacitásunkból csak egy-egy desszertre futotta. Viszont az a két desszert kidolgozottságban, ízben, állagban, tálalásban csúcsokra tört. A minap arra sétálva, s végigfutva az igen kedvező áron kínált ebédmenü ajánlatokat, gondoltam, hogy megér a hely egy próbát. Nem csalódtam.
A beltér rendkívül hangulatos, kellemes jazz szól a háttérben, nem tolakodó hangerővel. A hangulathoz a látványkonyha is hozzátesz. A kiszolgálás udvarias, kedves, gyors, szakszerű.
Két rendszerben kínálnak kettő vagy három fogásos menüt hétköznap délben: egyszerűbb ételeket a karalábélevestől a bakonyi csirkeraguig limonádé vagy kávé kíséretében 1590 forintért (a 2 fogás 1290) valamint komplexebb, izgalmasabb kreációkat egy pohár bor, egy ásványvíz s egy kávé társaságában 3000 forintért (itt nincs két fogásos változat).
Az utóbbi mellett döntöttem. Kértem egy kiválónak bizonyult kápia-krémlevest, amit fine dining stílusban, káprázatosan tálaltak, vaslapon sült csirkemellet, amit kívül ropogós bőr borított, belül pedig kellemesen szaftos volt, formabontó módon helyben készült, réteslapban sült, rizses tavaszi tekerccsel körítették s végül képviselőfánkot, aminek főként a krémje volt kiemelkedő.
A bor-műfajban a menü mellé három tételből lehetett választani: a fehér a Paulus pincétől érkezett, Mórról, a rosé és a vörös Lisiczáéktól, a Pécsi borvidékről. Jómagam rosét kértem, ami üde volt és friss. A kávé is ütötte a mércét.
Pazar ebédet ettem igen jó áron a Sophie-ban, jó szívvel ajánlom a helyet mindenkinek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Sophie Brasserie Budapest - Étel/italSophie Brasserie Budapest - Étel/italSophie Brasserie Budapest - Étlap/itallapSophie Brasserie Budapest - Étlap/itallapSophie Brasserie Budapest - Étel/italSophie Brasserie Budapest - Étel/italSophie Brasserie Budapest - EgyébSophie Brasserie Budapest - Külső kép

Sophie Brasserie további értékelései

2022.03.22a párjával
Kiváló
Kettesben vacsoráztunk itt a párommal egy februári estén, romantikus félhomály, gyertyák az asztalon, finom ételek, udvarias a kiszolgálás, egy kedves zongorista kellemes dallamokat játszott a zongorán. Külön meg kell említenem az epres limonádét ami isteni volt. Velencei halleves és tortellinis...
2018.08.12egyedül
Kiváló
Én is az előző értékelővel közel egy időben, március végén jártam ebben az új nyitású, franciás stílusú bisztróban, az Operaház közelében. A turistamenü 3000 Ft itallal együtt, míg a napi menü 2 fogás esetén 1200, 3 fogás esetén 1500 Ft, +10% kötelező szervizdíj. Mivel a napi menü főétele...
Népszerű szállások a környéken
Ambient Hotel Sikonda - Előrefizetési kedvezmény félpanzióval
Előrefizetési kedvezmény félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
89.280 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
98.550 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással