Nem mind arany, ami...

Spicy Fish Budapest - Király utca BudapestSpicy Fish Budapest - Király utca Budapest a térképen

Szörnyű 2025. júniusban járt ittÉrtékelt: 2025. június 28.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Spicy Fish 3. egysége óriási csalódás volt a számunkra. A fő bázist, az első éttermüket a Chinatown Monori Centerben szerintem nem kell bemutatni az ázsiai konyhát kedvelő közönségnek, de a 2. éttermük a Corvin sétányon sem okozott számunkra korábban csalódást, szerettük. A 3. egység a pesti Bulinegyed szívében, a Király utcában nyitott meg pár hónapja. Kívülről bizalomkeltő, belépve az étterem szépen berendezett, csinos, bár a légkondi túl erősre és hidegre van állítva. Az étlap színes, soklapos, igényes ételfotókkal díszített. A személyzet - "kisebbségi magyar", magyarul nem beszélő kínai is akadt köztük - egymás háta mögött oltogatta egymást, illetve úgy általában a "rendszert", a sanyarú életüket szidták. Nyilván ezt a külföldi vendégek nem értették, de többen voltunk magyarok is, mi viszont igen, de ez nem igazán zavarta meg a diskurzust. Volt olyan asztal, ahová 3 pincér is odament egymás után felvenni a rendelést, nem éppen összeszokott társaság. Az általam választott étel a Kantoni BBQ sertéssült (4390 Ft), egytálétel, cserépedényben érkezett. A fotóval ellentétben eléggé máshogy nézett ki a valóságban, és egyáltalán nem volt autentikus sem a megjelenése, sem a használt alapanyagok, sem az ízvilág. Mirelit vegyes zöldségkonzerv, konzerv gomba, olcsó teszkós rizs, ami ráégett az edényre, bolti szalámi??, egyetlen pozitívum a sertéshús szeletkék gyömbéres ízvilága, azonban a hús állaga vállalhatatlanul kiszáradt. Mi ez, de komolyan??
Túlárazott italok. De szerintem az ételek is, pláne az ár-érték arányt figyelembe véve.
Olyan apróságok szinte említésre sem méltóak, hogy az étlap szerinti 0,33 l-es gyümölcslé valójában csak 2,5 dl-es 1000 Ft-ért. A pincérek minden asztalnál erőltették a limonádét 2000 Ft-ért, amiről szinte mindenki tudja, hogy a legnagyobb vendéglehúzás, viszont hatalmas profit van rajta. Megjátszott mű-udvariaskodás az elején, majd kimért búcsúzkodás a végén. Mert a 12%-os szervizdíj után/fölött már nem óhajtottunk további borravalót adni, pedig a POS-en az applikáció már adja is be, hogy 5/10/15/20%, csak rá kell (ett volna) bökni. A kérdésünkre, hogy dehát már ott van 12% "felszolgálási díj", feketén-fehéren az étlapon és a számlán is szerepelt, majd jött csípőből jött a válasz, hogy de az nem ugyanaz ám, mert az nem a szervizdíj. Hogy micsoda?? Lehet, talán a külföldieket palira lehet venni, de szerintem őket sem. Totál inkorrekt hozzáállás.
Míg az étterem tisztának látszik, az alagsorban lévő mosdó konkrétan ragadt a kosztól. A padlón odaragadt a cipőtalpunk, ahogy léptünk, a kukából folyt ki a használt papír és egyéb szemét. A mosdóba egy szűk folyosón kell átmenni, amit raktárnak használnak. Egyáltalán nem ajánlom ezt az éttermet, a Spicy Fish managementet pedig egyszerűen nem értem, ezt hogyan engedhetik meg maguknak. Több mint 6000 Ft-ért jól felhúztam magam és még éhes is maradtam.
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (5)
Spicy Fish Budapest - Király utca Budapest - Külső képSpicy Fish Budapest - Király utca Budapest - Külső képSpicy Fish Budapest - Király utca Budapest - Étlap/itallapSpicy Fish Budapest - Király utca Budapest - Étlap/itallapSpicy Fish Budapest - Király utca Budapest - Étlap/itallap
Aranyhomok Hotel Kecskemét - Előrefizetési kedvezmény reggelis ellátással
Aranyhomok Hotel Kecskemét