Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Részünkről soha többet Spicy Fish, jó szakácsok máshol is vannak....

Spicy Fish Restaurant - Monori Center BudapestSpicy Fish Restaurant - Monori Center Budapest a térképen

Átlagos 2019. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. február 24.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A sok jó véleményt olvasva döntöttünk úgy, hogy meglátogatjuk az éttermet. Sikerült helyet kapnunk ebédre, és kaptunk két gyönyörű étlapot, végig megnyerő fotókkal, kínai és magyar nyelven is, elég magas árakkal.
Bár az előzetes vélemények informáltak bennünket, hogy sok ilyen "különlegesség" is van, mint kacsaláb, kacsavér, aortapörkölt, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy a felhasznált anyagok nagy része ezekből áll, valamint sertésbélből, szójából, garnélából, baconszalonnából, marhafarokból, stb. készült ételek vannak az étlapon. Az étlapon kevesebb található a hagyományos húsokból készülő ételekből, azok is előnyösebben fotózva, mint a valóságban feltálalva. Hagyományos sertéshúsnak nevezik ők például két ételüket, amely fotóját nézegetve derül ki, hogy a vastag baconszalonnáról van szó, felszeletelve.

Az étlapot nézegetve elcsodálkoztunk, hogy ezeket az emberi étkezéshez felhasznált olcsó alapanyagokat hogyan lehet ilyen magas árakon értékesíteni??....Kicsit mintha' nyereségorientált lenne a cég.

Nem igazán hisszük, hogy Kínában ezek képeznék egy ilyen árfekvésű étterem választékát, inkább talán a szegényebb tájakon, a szegényebb családok ételei lehetnek.

Két levest és két marhahússal készülő ételt rendeltünk, majd 10 perc elteltével megkérdeztük a felszolgálót, hogy ezekhez van-e köret, mert az étlapon ez nem szerepel. Kiderült, hogy nincs, ő pedig nem mondta, tehát utólag rendeltünk hozzá.
Mi szeretjük a leveseket, itt az étlap vége felé szerepelnek ezek, 3500-5500,- Ft. közötti árban, adagonként.
Az, hogy leves, azért túlzás, mert amit kihoznak, az alulról lánggal melegített, még forrásban lévő (és maradó, mert nem oltják el a lángot, az lobog fékeveszetten, elfújni sem lehet,) ételféleség, alul egy kis lével, amiből kiemelkedik a hús, zöldség, stb. Időközben a lé elforrt és maradt a rendkívül forró többi alkotórésze, amit alig lehet megenni.
A két levest 20 perc eltéréssel külön-külön hozták ki.

Majd újabb 20 percet vártunk a főételekre, amik bár egyformák voltak, de azt is külön-külön hozták ki. A köretekre megint várni kellett, amiket szintén külön-külön hoztak ki.
A főétel láttán rögtön levonható volt, hogy a fotó és a valóság nagyban eltér egymástól, amit kaptunk, azok marhacsíkok, kis darabok voltak, jó sok pirított zöldséggel és nem marhaszeletek a zöldség között 3500,- Ft. áron.

A várakozás közben lehet nézelődni és csodálkozni, hogy egy jól megcsinált és stílusos, tiszta, drága étteremben miért tologatnak műanyag leszedő kocsikat az asztalok között, és a tányérokról miért ott gyűjtik össze az ételmaradékokat?? Ez enyhén emlékeztetett bennünket a szockó retró önkiszolgáló éttermeire, bár talán még most is van ilyen leszedő kocsi egyes menzákon, vagy önkiszolgáló éttermekben nálunk, de nem egy ilyen helyen.

A vendégek összetétele kb. 70 %-ban kínai, a többi más nemzetek és magyarok.
A felszolgálók kínaiak, akik valamit tudnak magyarul, de ennek ellenére képes volt 2x elismételt tojásos rizs helyett normál rizst mondani, és kihozni.

Az étlapon felhasznált olcsó és vacak anyagféleségek után ezek voltak az újabb kiábrándító jelenségek, aztán pedig az össze-vissza, újabb és újabb kérésekre történő lassú kiszolgálás. Még kedvesek sem voltak a felszolgáló lányok, kicsit mintha idegesek lettek volna a munkájuktól. Abszolút szervezetlenül sok pincér rohangál össze-vissza az étteremben, egyesével hordva ki az ételeket, vagy ha nagyobb asztal volt, akkor a műanyag tolókocsin.

Végül a rizst akkor hozták ki a második főételhez, amikor már abból alig volt, mert a tésztával megettük ketten a várakozásban, hogy ne hűljön ki.

Az étterem egyébként tiszta, a toalettek is modernek és tiszták, de fogalmuk nincs a vendéglátásról, kivéve a szakácsukat, aki kiválóan tud főzni.

Végén fizettünk, és kaptunk egy nyugtát, amin semmi egyéb megnevezés nem volt, csak sorban egymás alatt gyűjtő1, gyűjtő 3, és az összegek. Ezek darabszámra nem stimmeltek a fogyasztott tételekkel, így találtunk rajta 2 tételt, összesen 660,- Ft-ért, amit vélelmezhetünk akárminek.
No de a végösszeghez képest ez elenyésző tételt volt.

Az étterem egyetlen nagy előnye a szakácsok szakmai tudása, mert minden étel íze kiváló volt!!!!

Ha valaki a fentieket el tudja fogadni, akkor javasoljuk, hogy látogassa meg az éttermet.

Részünkről soha többet Spicy Fish, jó szakácsok máshol is vannak....
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:

Spicy Fish Restaurant - Monori Center további értékelései

2019.07.09gyerekekkel
Kiváló
A Spicy Fish nevű egység már jó ideje szerepel a célpontlistánkon, de ugyebár a Jegenye utca eléggé kiesik az ember útjából, így aztán mindeddig vártunk vele. A minap viszont annál is inkább, hogy vasárnap volt s ilyenkor sokkal könnyebb közlekedni a fővárosban, célbevettük a legelismertebb kínai...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Egri kikapcsolódás
Egri kikapcsolódás
2024.06.19-ig
Hotel Eger Park
70.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval