Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Magyaros ebédmenü csúcskategóriában

Stand25 Bisztró BudapestStand25 Bisztró Budapest a térképen

Kiváló 2021. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 26.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kitűnő, a legjobb hazai éttermek között méltán szereplő étterem Széll Tamás mesterséf vezetésével. Előzményként már jártam a Hold utcai Stand25 Bisztróban (a piac jelenleg bizonytalan ideig zárva tart), illetve a "nagy" Standban is, a nyitást követően nem sokkal, mindkettő emlékezetes volt. Gondoltam, hogy illusztris vendégkör járhat ide is, amikor hétköznap ebédre random betértem, akkor is így volt, az egyik asztaltársaságnál a legnagyobb magyar bank vezérkara, egy másik asztalnál egy legendás hazai zenészünk ült. De engem, a "szürke" honpolgárt is udvariasan, szakszerűen fogadtak.
Az elején egy kicsit döcögősen indult a dolog, nem sikerült felvenni a szemkontaktust egyik pincérrel sem, de aztán jeleztem, hogy időben elég feszes a programom, nem akarnék ennyire belassulni, és akkor fel is pörögtek az események, flottul ment minden. Az ebédmenüs étlapon a 3 fogásos menüt 5400 Ft-ért kínálják, egy szűkített étlapról lehet választani, azonban némelyik fogás feláras. A konyha elsősorban kínál tradicionális magyar fogásokat, valamint célkitűzése a már-már elfeledett alapanyagok, ételek visszahozatala is. Fix vegetáriánus menüt kínálnak, 3 fogás 7900 Ft. A Hold utcából áthoztak több ikonikus fogást, a nagy kedvenceket: a gulyást, a tojásos nokedlit.
Az én választásom: zölborsóleves zöldségekkel, csirkehússal, vajas galuskával. Kíváncsi voltam, egy ilyen étellel hol, hogyan lehet "domborítani. Leginkább azzal, hogy minden összetevő harmonizál és megfelelő állagú, készültségű. Ez itt meg is valósult. Főételként töltött káposztát kértem, tejfölhabbal (+500 Ft feláras). Ebből kellett repetáznom is, egyrészt mert nagyon finom volt, másrészt ennyi káposztához kevés volt a tejföl. (felár nélkül kaptam). Desszertként túrógómbócot választottam. Nagyon könnyű, szinte olvadt a számban.
Igen, íme a jeles bizonyíték, hogy egy profi séf ezeket az ételeket is hibátlanul el tudja készíteni, nem mindig kellenek a hangzatos nevek és leírások.
Meggyszörpöt ittam, ez mondjuk nem ért 990 Ft + szervizdíjat.
Szervizdíj is van tehát, 12%.
Összességében megéri az árát a hely. Ha a konyha teljesítményéhez, színvonalához mérem, akkor feltétlenül.
Michelin csillagos szintű hely.
A benti L alakú részen kívül kinti kiülős teraszuk is van.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Stand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - EgyébStand25 Bisztró Budapest - Egyéb

Stand25 Bisztró további értékelései

2021.12.24családjával
Kiváló
Széll Tamás és Szulló Szabina első önálló, saját projectje. Igényes, prémium bisztró, melynek eredetileg a Hold utcai vásárcsarnok adott otthont, innen is a név, amit az Attila útra költözésük után is megőriztek. Az új helyszín elegánsabb, otthonosabb, meghittebb a korábbinál. Magyar gyökerű...
Népszerű szállások a környéken
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
94.464 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval