Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiváló konyha a sztárséf nélkül is

Stand25 Bisztró - Belvárosi Piac BudapestStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest a térképen

2018. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. február 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Belváros, Hold utcai piac, földszint, sarokstand a Vadász utca felőli kijárat közelében. Oldott, laza, hangulat, kicsit zajos a piacon, bár ez a nyugisabb, nem túl forgalmas piacok közé tartozik a fővárosban, ahová nem elsősorban zöldség-gyümölcs-hús beszerzés miatt járnak az emberek, hanem inkább enni, mivel igencsak gazdag hellyel állunk szemben gasztronómiai tekintetben.
A Stand25 megnyitását elég nagy hájp vette körül, hiszen a sztárséf Szél Tamás és társa az Onyxból távozva nyitották meg itt az elsp saját éttermüket. Előzetesen szükséges asztalt foglalni telefonon. Az étlap rövid, 4 féle leves/előétel, ugyanennyi főétel és 2 desszert közül lehet választani. A 2 fogás 3900 Ft, a 3 fogás 4900 Ft, de vannak olyan ételek is, amelyek felárasak (a sajnos már bezárt Lacikonyha is ebben a koncepcióban működött).
Az asztalok nagyon közel vannak egymáshoz, nulla intimitás, és a pincérek is csak oldalazva férnek el az asztalok között, ez szerintem egy kicsit zavaró, de értem, hogy próbáltak a kis helyre minél több asztalt besűríteni. A székek kényelmetlenek, fapados érzése van az embernek.
Nem tudom, ez mennyire általános, de nem a sztérséf főzött, ő ott sem volt. Mivel a konyha teljesen nyitott, egy üvegfal mögött, így minden munkatárs jól látható és az ételkészítés mozzanatai is nyomon követhetőek. Korábban már jártam többször a piacon, és emlékszem, hogy láttam már őtt itt, tehát nem arról van szó, hogy soha nem ő főz, de a gyakoriságról fogalmam sincs.
Elsőre a padlizsánkrémes előételt választottam Kisasszondi sajttal, sült paprikával, amelyhez egy szelet kenyeret sem adtak, mondjuk kenyérkosarat külön díj mellett lehet rendelni, de az asztaltársaságnyi mennyiségű. Az étel karakteres, különleges, remek fűszerezésű és állagú, minden összetevője hibátlan volt. A főételek közül mangalica fasírtot kértem krumplipürével. A hús állaga, készültségi foka szintén tökéletes, azonban szerintem túl sós volt, a püré pedig szinte érzékelhetetlenül kis adag, mintha csak egy kis kenet a tányéron maradt volna evés UTÁN. A zöldfűszeres remulád és a pecsenyelé kitűnő volt.
A desszert gesztenyepüré, amiről szintén csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni, az egyik legjobb ilyen desszert, amit eddig volt szerencsém enni.
Kétségkívül 5-ös a konyha teljesítménye, és szívesen végigenném itt az étlap minden fogását.
A személyzet nagyon igyekvő, figyelmes, gyorsan pörögnek, de a helyszín adottságai összességében nem túl jók. Egy jobb adottságú hely talán szerencsésebb lenne és a vevő-élményt is fokozhatná. Ezzel nem arra célzok, hogy valami puccos helyre kéne menniük, hanem inkább oda, ahol kényelmesebben el lehet férni.
Péntek késő ebédidőben (3 óra magassága) minden asztal foglalt volt, nem véletlenül!
Kötelező szervizdíj 10%, bankkártyával lehet fizetni, 0,5 l-es saját tisztítású víz csinos csatos palackban: 250 Ft.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Stand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - BelsőStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - BelsőStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - BelsőStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - BelsőStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Külső képStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Külső képStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - BelsőStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - BelsőStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Külső képStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Külső képStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Külső képStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Külső képStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - BelsőStand25 Bisztró - Belvárosi Piac Budapest - Étel/ital

Stand25 Bisztró - Belvárosi Piac további értékelései

2017.12.26barátokkal
Kiváló
A Stand 25 a főváros pezsgő kulináris központjában, a Hold utcai vásárcsarnokban nyitotta meg kapuit 2017 februárjában. Kezdetben több napos előfoglalás nélkül nem sok esélye volt a vendégnek asztalt kapni, most is dübörög a hely, de a három óra után érkezők már le tudnak ülni asztalfoglalás...
2017.09.21barátokkal
Kiváló
Amióta megnyitottak, azóta szerettünk volna eljönni és most végre sikerült. A hölgyek, akik a telefonos és emailes foglalásokat intézik, nagyon barátságosak, már alapból ez szimpatikus volt. Az asztalunkat úgy kértük, hogy a lehető legközelebb legyünk Széll Tamáshoz, hogy testközelből leshessünk...
2017.05.08a párjával
A Bocude d'Or európai verenyét 2016-ban megnyerő és 2017-ben a világ versenyen különdíjas Michelin csillagos séf, Széll Tamás és párja, Szulló Szabina vállakzása. A bisztró a Hold utcai piac 25 standján található. Telefonon foglaltunk asztalt. A személyzet gyors, kedves, a kiszolgálás...
Népszerű szállások a környéken
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros - Wellness pihenés Zalakaroson
Wellness pihenés Zalakaroson
2024.09.30-ig
Boni Családi Wellness Hotel Zalakaros
54.990 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.31-ig
Sokoró Fogadó Sokorópátka
41.500 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval