Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Átalakult itt is a környék

Starbucks - Egyetem tér BudapestStarbucks - Egyetem tér Budapest a térképen

2019. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 17.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Egyetem tér is átalakult, cserélődtek a vendéglátó helyek, persze nem mindegyik, itt is maradt pár fix pont, például a Vén Diák már évtizedek óta. Bezárt viszont elég rövid nyitva tartást követően a Lipóti Pékség. Az egykori Alibi Bisztró helyén Starbucks kávézó nyílt. A belső tér kialakítása sokat nem változott, bár az adottságok - hosszú, viszonylag szűk folyosó alakzat- erősen lekorlátozzák a lehetőségeket. Ez a Starbucks kávézók közül a kisebbek közé tartozik.
Az ülőhelyek kényelmesek, vannak fotelek is, viszont egyes ülőhelyeken az asztalok nagyon alacsonyak, ami kávézásra, üldögélésre, beszélgetésre megfelelő, de ha enni szeretne az ember, akkor kifejezetten kényelmetlen, túlságosan le kell hajolni az asztalhoz.
A kínálat itt is ugyanaz, mint a többi egységükben. Sokféle szendvics, amerikai típusú sütemények, átlag feletti árfekvésben. Amit újdonságként tapasztaltam - bár talán másutt is létezik, csak nekem eddig nem tűnt fel - hogy kínálnak cappuccino + croissant kombinációt 990 Ft-ért, ami Starbucks árfekvésben kifejezetten kedvezőnek mondható. Viszont nem lehet válogatni, variálni az ízesítésben, kávé méretben. Szóval a "tall" cappuccino, ami náluk a legkisebb adag, a szokványosnak viszont így is a duplája, nemhiába, ez amerikai mérték..., egy hatalmas bögre. A kávé alapanyag remek, kellően karakteres, hagyományos pörkölésű, nem karcos, nem kaparós, bársonyos, csúszik le az ember torkán. A croissant is a legegyszerűbb sima vajas, töltelék nélküli, viszont járt hozzá - opcionálisan - vaj és sárgabarack dzsem. Pici adagok, előrecsomagolva.
Fura volt, hogy a 3 tagú személyzetből csak a fiatal srác szolgálta ki a vendégeket, az egyik lány csak az oldalpultot támasztotta és a többiekkel beszélgetett, a másik lány meg valószínűleg a barista volt, mert ő kizárólag kávét főzött, de ételeket nem adott ki, még a pultba sem nyúlt be értük. A fiú viszont beugrós volt másik kávézóból, mert nem igazán igazodott el a helyi viszonyok között, pl. nem tudta, mi hol található a pultban, a grillezőt nem tudta bekapcsolni.
A kávékhoz az önkiszolgáló pultnál lehet többféle cukor, édesítő közül válogatni, valamint fahéj, szerecsendió, kakaó is van a kávéhab díszítése céljából.
Az egyetem közelsége miatt főleg egyetemisták, diákok körében népszerű a hely.
Ingyenes wifi van, jelszó nem kell hozzá, csak regisztráció.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (30)
Starbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - Külső képStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - Étel/italStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - BelsőStarbucks - Egyetem tér Budapest - Külső képStarbucks - Egyetem tér Budapest - Külső képStarbucks - Egyetem tér Budapest - Külső képStarbucks - Egyetem tér Budapest - Külső képStarbucks - Egyetem tér Budapest - Külső képStarbucks - Egyetem tér Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval