Ebéd után séta a téren, hol innék itt valamit, a Rákóczi téren annyit voltam már, mint valaha régen a stricik, kizárt, hogy itt találnék valami újat. De van! Itt ez a STILO, szinte szerényen megbújva a tér oldalában, de ha az ember inni akar valamit, akkor olyan az orra, mint az a bizonyos Y alakú vízkereső botocska, arra hajlik, amerre a folyadék van.
Így aztán betoppantam, aggyonisteneztem, fogaggyisteneztek, és máris a forralt borra tereltem a szót. Rajtam kívül alig volt valaki, két jámbor karbantartóféle proletár ténfergett valami szerszámokkal meg poharakkal, a lány a pultban rendben volt, szívesen szolgált ki, mondta, persze, menjek nyugodtan le és fel, nézelődjek, fényképezzek. . . Egyébként 1200 forint volt a 3 deciliter forralt bor. Amúgy meg ígéretes sörök is vannak, Rizmajer, Litovel, Pilsner. . . aki itt nem talál magának, ne is igyék. Szóval ez egy szimpatikusabb ivó.