Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem vagyunk gyíkok

Stranger Café BudapestStranger Café Budapest a térképen

2024. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. január 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Nyugati tér közelében lévő Ligeti Bolt évek óta sikeresen működik a mentes és környezettudatos létformák hívek körében, viszont a mellettük működő Ligeti Kávézó a covid időszakában elvérzett. A belső átjárás a bolt és a kávézó között megszűnt, viszont nyitott egy új kávézó a sarki szuterénben egy szó szerint fura néven, Stranger. Egy óriási macskát sétáltat egy kis emberke. Macskát nem láttam a kávézóban. Nem akadálymentesített a hely, hiszen pár lépcsőn jutunk le a vendégtérbe. A régi berendezésen nem sokat változtattak. Középen balkézről a pult, L alakban többféle ülőhely, nagy asztal a nagyobb társaságok számára, foteles megoldás a kényelmesek számára, normál skandináv stílusú asztalkák a kávézóban online dolgozók számára.
A foteles ülőhelyen az asztalon többféle olvasnivaló sorakozott, például egy jelenkori írás a street kitchen témában, hogy melyek a trendi szófordulatok, és ezek pontosan mit is akarnak takarni.
Tetszett, hogy a mosdó előtti pipereasztalon be voltak készítve kozmetikai eszközök, amire esetleg szükségük lehet a vendégeknek. Igaz, a mosdóba magába nem sikerült bejutni, mert folyamatosan foglalt volt.
A Bob Marley-ról nevezett Marley brand kávét főzik, ami szerintem hazánkban kevéssé ismert, én legalábbis még nem találkoztam vele, pedig megittam már pár ezer kávét az elmúlt 12 évben (előtte nem kávéztam egyáltalán). Az alapító ugyanis nem más, mint Rohan Marley, a legendás zenész, Bob fia, 8 gyermekének egyike. Családjuk jamaikai származású, a nagymama egykor maga is foglalkozott kávétermesztéssel, s Rohan ezzel a vállalkozással tért vissza régi álmához, a farmerkedéshez. Az általam kóstolt kávé Etiópiából származott.
Az eszpresszó 690 Ft-ba került, a cappuccino 990 Ft.
Volt pár bagel szendvics és sütik: répatorta, fahéjas csiga, vegán brownie.
A meggyes pite 1290 Ft-ért elég meredek szerintem, ráadásra teljesen úgy nézett ki, mint amit a 2 sarokra lévő albán pékségben is kapni, közel nem ennyiért.
Kellemes, de nem olcsó hely. Laza, oldott a hangulat. A kiszolgálás kényelmes, kicsit mindenki be volt itt lassulva.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (15)
Stranger Café Budapest - MosdóStranger Café Budapest - BelsőStranger Café Budapest - EgyébStranger Café Budapest - Étel/italStranger Café Budapest - Külső képStranger Café Budapest - Külső képStranger Café Budapest - Étel/italStranger Café Budapest - Étel/italStranger Café Budapest - Étel/italStranger Café Budapest - BelsőStranger Café Budapest - Étlap/itallapStranger Café Budapest - BelsőStranger Café Budapest - Étel/italStranger Café Budapest - Étel/italStranger Café Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Vital Hotel Nautis Gárdony - Egy hajónyi akció
Egy hajónyi akció
06.28-30.
Vital Hotel Nautis Gárdony
69.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
75.076 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással