Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kitűnő japán étterem

Sushi Ocean BudapestSushi Ocean Budapest a térképen

Kiváló 2019. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kossuth tér és a Szabadság tér közelében található valódi autentikus japán étterem szuterénben. Ebédidőben csak pénteken, szombaton és vasárnap vannak nyitva, a hét többi napján csak vacsorázni jöhetünk. Szerintem ez az étterem leginkább a helyi japánoknak nyílt, mert a kiírások nagy része is japánul van (sem angolra, sem magyarra nincs lefordítva egy csomó minden), és az étlapon számos olyan különlegesség szerepel, amelyekről még nem is hallottam.
Ahogy beléptem, olyan érzés kapott el, mintha nem is Magyarországon lennék, hanem Japánban, egy nagyváros nyüzsgő városrészének az egyik kifőzdéjében. Sajnos a feliratok nagy részét nem tudtam elolvasni, így csak annyit mondhatok, igazán hangulatos volt minden. A személyzet ázsiai, de azon belül nemzetközi. A séf japán, egy idősebb úriember, az egyik pincér, egy nagyon fiatalnak látszó lány thai és az egyik fiatal segédszakács szintén nem japán volt, ugyanis a fő séffel angolul beszéltek.
A személyzet nagy része nem tud magyarul, angolul lehet kommunikálva, no és persze japánul, már aki tud.
Egy kifejezetten drága étterem. A pultban különleges tengeri halakat láttam, amelyekből csodálatos kompozíciókat varázsolt a nagy tudású szakács és társa.
Egy klasszikus sertéshúsos rament kértem (2580 Ft). Ez a tipikus japán leves beillik egy főétkezésnek. Hajszálvékonyra vágott érlelt, fűszeres, sült hússzeletek, különleges ízű főtt tojás, póráhagyma, vartag házi hosszútészta, bambuszrügy úsznak a kellemes fűszerezésű forró lében. Ezt még meg lehet bolondítani csípős chilivel, már aki szereti.
Ajándékba kaptam kóstolóba egy lazacos nigirit, így a sushikról is kaptam egy apró bepillantást. Kitűnő, frissen készült, minőségi alapanyagokból.
Távozáskor a japán séf japánul köszönte meg a látogatást és búcsúzott meghajlással.
Nagyon szívesen ennék itt más ételeket is a későbbiekben (az étlapon nyársak, grillezett halak, hotpot..., de persze jöhetnek a sushik is).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (30)
Sushi Ocean Budapest - Étlap/itallapSushi Ocean Budapest - Étlap/itallapSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - Étel/italSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - Étel/italSushi Ocean Budapest - Étel/italSushi Ocean Budapest - EgyébSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - MosdóSushi Ocean Budapest - MosdóSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - Étel/italSushi Ocean Budapest - Étel/italSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - Külső képSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - Étlap/itallapSushi Ocean Budapest - Étlap/itallapSushi Ocean Budapest - BelsőSushi Ocean Budapest - Étlap/itallapSushi Ocean Budapest - EgyébSushi Ocean Budapest - Étlap/itallapSushi Ocean Budapest - Külső kép

Sushi Ocean további értékelései

2023.06.16egyedül
Kiváló
Ma este bánatosan ténferegtem erre, A Scrutonban már nincs konyha ilyenkor a Zoltán utcában, hát akkor átjöttem ide. Éppen egy Black Ramenre volt szükségem, hogy jobb legyen az élet. Hely volt, amennyit csak szerettem volna, alig páran eddegéltek, a japán kislány angolul fogadott, el is lettünk...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Napfény Zalakaros - Senior ajánlat 60 év felettieknek
Senior ajánlat 60 év felettieknek
2024.06.21-ig
Hotel Napfény Zalakaros
67.894 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
89.878 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval