Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szusi mint street food

Sushiroll - Corvin BudapestSushiroll - Corvin Budapest a térképen

Kiváló 2018. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. május 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Véletlenül, valami mást keresve akadtam egy, a Sushirollról szóló cikkre az interneten. A cég alapítója Ausztráliából hozta az ötletet, hogy a szusit tekercsben, utcai fogyasztásra alkalmas csomagolásban árulják. Állítólag így, nagyokat harapva intenzívebb az íze, és az is nyomós érv, hogy nem kell a pálcikákkal bajlódni. Én ezzel nem értek egyet. Vallom, hogy a szemünkkel is eszünk, és ez különösen érvényes a szusira. A valóságban és képen is el tudok gyönyörködni a változatos, tarka falatkákban, és szerintem sokat veszít, aki egy csomagolópapírt szorongat, és nem látja, milyen szépséget habzsol belőle. A pálcikák használata sem ördöngösség, az ázsiai kisgyerekek is mind megtanulják. :)
Az ellenvéleményem persze nem gátolt meg abban, hogy rögvest felkeressem ezt a formabontó szusi-lelőhelyet. Az is vonzott, hogy ilyen kiszerelésben olcsóbb, mint a hagyományos formában. (Ki gondolná, hogy a szeletelés költségigényes munka?)

A kis bolt előtt kis terasz, pár asztalka kényelmes fotelekkel. Bent viszont remek klímát biztosít a légkondi.

Egy tekercs 5 makinak felel meg, az ára az alkotóelemektől függően 450 és 600 Ft között van. Tényleg baráti ár. Ezen kívül kapható többféle nigiri és inari, leves és desszert, menüben és külön-külön is, és többféle szusi-válogatás, a szokásos módon szeletelve és dobozolva.
Úgy terveztem, veszek két tekercset. Esetleg hármat... Négy lett belőle: egy teriyaki csirkés, egy (nem csípős) tonhalkrémes, egy ráklábas és egy California. Meg egy darab inari, picit édeskés rákkrémmel, csak "habnak a tortára".

A kiszolgálás barátságos, a kedves fiatalember készségesen magyarázza a termékek összetételét. Szójaszószt csomagol a tekercsek mellé, a gyömbérért külön kellene fizetni, de nem kérünk, van otthon. Erre kapunk egyet ajándékba. :)

Otthon szépen fölkarikáztam, valóban kijön egy tekercsből öt darab. Boldogan legeltettük a szemünket a látványon, aztán már mártogattuk is a pálcikával a szójaszószba. Komótosan, élvezettel, megadva a módját. Ez úton kérek elnézést.

Bár a koncepcióval továbbra sem értek egyet, a helyet ötcsillagosra értékelem. Ízek, ár, kiszolgálás, tisztaság, minden tökéletes volt. Biztosan visszajáró vevő leszek. Sietek haza a finomságokkal, aztán jöhet a nagykés, meg a pálcikák... ;)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Sushiroll - Corvin Budapest - Külső képSushiroll - Corvin Budapest - Külső képSushiroll - Corvin Budapest - BelsőSushiroll - Corvin Budapest - Étel/italSushiroll - Corvin Budapest - Étel/italSushiroll - Corvin Budapest - Étel/italSushiroll - Corvin Budapest - Étel/italSushiroll - Corvin Budapest - Étel/ital

Sushiroll - Corvin további értékelései

2018.10.23kollégákkal
Kiváló
Kicsi, de hangulatos, fiatalos szusizó a Corvin sétányon. Talán a város legjobb ár-érték arányú sushi lelőhelye jelenleg. Az érdekessége, hogy a sushi itt nem felkarikázva, hanem egy rúdban kapható, azonban egy késsel (akár az itt kapott műanyag késsel is működik) gyorsan autentikusra vághatjuk...
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
84.304 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval