Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Harc a Nagyúrral

Szabadság Kávéház & Étterem BudapestSzabadság Kávéház & Étterem Budapest a térképen

2015. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. június 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ezen a helyen a századforduló idején szecessziós stílusban épült, népszerű kávéház állt, leghíresebb törzsvendégük Ady Endre volt, aki 1905-ben itt írta meg a Harc a Nagyúrral című versét. A költő emlékét őrzi a falnál lévő asztalnál életnagyságú figurája, bár az arcát nem igazán sikerült eltalálnia a készítőnek.
A belső tér hangulata nagyon kellemes, ezeket a múlt évszázadbeli időket idézi. Az étterem előtt terasz is található, de eléggé odatűz a nap szinte minden napszakban. A kávéházban nemcsak kávézni lehet, komplett melegkonyhát is üzemeltetnek.
Ebédidőben menüt is kínálnak, 2-3 féle levesből (csészényi) 490-590 Ft-ért és 3 főételből lehet választani 850-890 Ft-ért, valamint 1 féle napi desszert (290 Ft). Húslevest ettem májgombóccal, ami 1 db közepes méretű gombócból és petrezselymes alapléből állt (csontleves), egyéb levesbetétet nem tartalmazott. Átlagos volt, ettem már jobbat is ennél. A főétel zelleres sertéssült hideg lencsesalátával és tepsis burgonyával. A lehetőségek közül ez tűnt a legizgalmasabbnak, bár a zellert nem kedvelem, de nem is nagyon lehetett érezni a mártásban. Ez egész finom volt, bár az adag elég kicsire sikeredett, 1 vékony szelet hús, 6 karika krumpli, a lencsesaláta viszont nagyon ízletes volt számomra!
A kiszolgálás kissé kaotikus volt, az alkalmazottak mindenféle vegyes öltözetben voltak, a férfi felszolgálóról elsőre azt hittem, ő is egy vendég, és nem igazán tudták lekövetni, hogy melyik asztaltól vették már fel a rendelést, majd a felszolgálásnál is keverték az ételeket, de ezt elég lazán, könnyeden kezelték, s a vendégek is jól vették az akadályokat.
Elsősorban a remek helyszín és a tradicionális hangulat miatt ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (15)
Szabadság Kávéház & Étterem Budapest - BelsőSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - BelsőSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - BelsőSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - Étel/italSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - Étel/italSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - MosdóSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - MosdóSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - Étel/italSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - Külső képSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - EgyébSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - Külső képSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - Külső képSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - BelsőSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - Étlap/itallapSzabadság Kávéház & Étterem Budapest - Mosdó
Népszerű szállások a környéken
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.05.01-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
138.600 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással