Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Székelyek fakanállal

SZÉK Restaurant & Bar BudapestSZÉK Restaurant & Bar Budapest a térképen

Kiváló 2021. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. november 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az egyik nagy pozitív meglepetés volt a SZÉK étterem, az Andrássy úton. Egy újonnan nyitott magyaros és székely, illetve erdélyi ételeket nyitott étterem. Ha jól rémlik, talán a Pizza Eataliano olasz étterem és pizzéria működött itt előttük, illetve még korábban a szó szerint Klassz étterem, amit még azóta is etalonként emlegetek, pedig már sok évvel ezelőtt bezártak.
Szóval ez a helyzet, az Andrássy úton, Pest városunk elegáns boulevard-ján covid-mentes időkben is volt sok változás vendéglátóhelyek frontján, és egyelőre nem a pazar éttermekről lett híres ez a szép hosszú út. Voltak viszont turista csalogató, túlárazott, ál-magyaros éttermek itt többen is.
Ehhez képest a SZÉK számomra teljesen megnyerő, szimpatikus, csupa jó dolgot tudok róluk írni.
Elegáns, modern, de mégis kényelmes, emberi beltér, kifejezetten jó érzés körbenézni, tetszetős, kulturált, de nem feszengős. Mértéktartó, nincs túltolva semmi. A magyaros ízeket nem fellógatott pirospaprika és fokhagyma fonatokkal hangsúlyozzák.
Plusz piros pont, hogy hétköznap kínálnak 2 és 3 fogásos ebédmenüt, igazán korrekt, 1.890/ 2.190 Ft-ért, amely mellé egy pohár szörp vagy egy kávé csupán +150 Ft-ba került. 2 leves, 3 főétel (ebből 1 vegetáriánus), 2 desszert közül lehet válogatni a szűkített étlapról.
Tartalmas szatmári pityókagombóc (burgonyagombóc, zöldborsó, zöldségek, finom fűszerek) után egy elég brutális beválasztás jött, egy igazi bőségtál: grillezett kolbász, májas hurka, töltött káposzta és petrezselymes krumpli. Kicsit elszámoltam magam a gyomrom befogadóképessége tekintetében, de aztán még érkezett a desszert is egy adag somlói galuska formájában.
Nagyon kiadós, tartalmas, házias ízeket hozó, szép és laktató tányérok érkeztek.
A személyzet szintén hibátlan. Gyönyörű tiszta az étterem, a mosdó is.
Nagyon klassz, igényes étterem, jó szívvel ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
SZÉK Restaurant & Bar Budapest - Külső képSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - EgyébSZÉK Restaurant & Bar Budapest - Egyéb

SZÉK Restaurant & Bar további értékelései

2023.01.12a párjával
Kiváló
A bejáratnál hordók. Belépve megannyi szívet melengető dekorációs elemmel találkozunk. A falon rovásírással olvasható az étkezés utáni ima: Ki ételt italt adott, annak neve legyen áldott. A legbelső teremben a székely himnusz is ki van téve, a fal melletti polcokon korondi kerámiák, a...
2021.12.10a párjával
Szörnyű
Az előétel és a leves kifejezetten finom volt, úgyhogy reménykedve vártam a főételt. Nem sok vendég volt, ennek ellenére sokat kellett várni, de ez még nem lett volna gond. Azonban sajnos a steak-ünk sokkal inkább volt rare, mint medium. Ez feltételezem orvosolható lett volna, ha szólunk róla,...
Népszerű szállások a környéken
Patak Park Hotel Visegrád - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
26.320 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Grand Hotel Esztergom - Nyugdíjas ajánlat 60+
Nyugdíjas ajánlat 60+
2024.06.16-ig
Grand Hotel Esztergom
89.700 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermál Hotel és Kemping Komárom - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.04.30-ig
Thermál Hotel és Kemping Komárom
53.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel