2022. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. január 12.Ajánlom a helyet másoknak is!
A bejáratnál hordók. Belépve megannyi szívet melengető dekorációs elemmel találkozunk. A falon rovásírással olvasható az étkezés utáni ima: Ki ételt italt adott, annak neve legyen áldott. A legbelső teremben a székely himnusz is ki van téve, a fal melletti polcokon korondi kerámiák, a Székelyfölddel kapcsolatos könyvek. Gonddal, szeretettel megtervezett beltér.
Az étlap dicséretesen rövid, jól megkomponált. Az általunk rendelt ételeken kívül kínálnak többek között: szárnyasmájpástétomot áfonyás hagymakrémmel, kakasesszenciát szarvasgombás grízgaluskával, havasi gombakrémlevest fenyőmag-pogácsával, padlizsános-hajdinás-gerslis töltött káposztát, agyagedényben sült töltött paprikát, szilvalekváros gombócot fahéjan morzsával és szilvakrémmel.
Székelyföldnek csak egy igen kis része bortermő, ezért a borlap, nagyon helyesen, a tágan értelmezett Erdély legjobb nedűiből válogat, elsősorban a Ménesen gazdálkodó Balla Géza valamint a szilágysági medencében fekvő Kárásztelek pincészet borait kínálja. Az itallapon szerepel a csíkszentsimoni kisüzem több söre is. A pálinkák egyelőre az egyik legjobb anyaországi főzdétől valók, de a vírus-okozta válsághelyzet elmúltával talán belistázzák a nemzetközi szinten is kiemelkedő sepsiszentgyörgyi St.Georgius vagy székelyudvarhelyi Jamy pálinkákat.
Előételképpen a vegetariánusoknak is ajánlott kerti fatálra esett a választásunk, rajta zakuszka, kovászos uborkás burduftúró, padlizsánkrém, sült paprikakrém. A szépen tálalt kenegetők mellé kiváló minőségű kenyeret adnak. A kencékkel még lehet kísérletezni, főként a zakuszkával, ami igencsak elmaradt a várakozásainktól, de azért a vegyes előételtál élvezhető indítást adott jelen formájában is.
A sült borjúgombóccal tálalt hagyományos csorba sűrű, jó ízű, inkább ihletésében, mind megvalósításában székely.
A szedermártással kínált kacsamell színre túlment a rosé fokozaton, állagra viszont megnyerő, a krumplipürét sajnos elsózták. A grillázskrémmel és eperfagylalttal kínált kürtös kalács ugyan nem sült faszénen, mint az étlap ígéri, viszont pazarul tálalt, és kifejezetten jól kivitelezett desszert volt. Összességében érződik a séf felkészültsége, de a székely konyha ismerőiben az a gyanú támad, hogy a helyszínen nem járva igyekezett rekonstruálni a vendéglő fő témájaként választott magyar tájegység kulináris kultúrájának ízvilágát. A konyha 4,5 pont, amit felfele kerekítettem.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (6 db)
SZÉK Restaurant & Bar további értékelései
2025.11.24egyedül
![]()
Mivel a legfőbb méltóságok nagyon nagyra értékelték itt a helyet, gondoltam, én is betérülök, lévén hideg és zord idők fújnak, meg amúgy is arra volt dolgom. Látom, itt valami nagy idegenforgalmi erdélykedés van, egy futuszkó pályinkára meg valami pityókára én is jó vagyok. Kint is van egy...
2021.12.10a párjával
![]()
Az előétel és a leves kifejezetten finom volt, úgyhogy reménykedve vártam a főételt. Nem sok vendég volt, ennek ellenére sokat kellett várni, de ez még nem lett volna gond. Azonban sajnos a steak-ünk sokkal inkább volt rare, mint medium. Ez feltételezem orvosolható lett volna, ha szólunk róla,...
2021.11.27egyedül
![]()
Az egyik nagy pozitív meglepetés volt a SZÉK étterem, az Andrássy úton. Egy újonnan nyitott magyaros és székely, illetve erdélyi ételeket nyitott étterem. Ha jól rémlik, talán a Pizza Eataliano olasz étterem és pizzéria működött itt előttük, illetve még korábban a szó szerint Klassz étterem, amit...
Hunguest Saliris Egerszalók
Kehida Termál Resort & Spa Kehidakustány