"A kenyérben benne van az újrakezdés magja, a kenyér maga az élet"

Szeliz Pékség BudapestSzeliz Pékség Budapest a térképen

Kiváló 2025. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. június 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A közelben jártam, már túl voltam a reggeli kávén, s a google térképet böngészve találtam rá erre a pékségre. Egy igazán különleges helyről van szó, amely csak heti 3 nap tart nyitva, szerdán és pénteken 10-18 óra között, illetve szombaton csak délelőtt. A XI. kerület csendesebb a részén, a zöld növényzettel, fákkal gazdagított Ulászló utcában egy századeleji társasház szuterénjében alakították ki azt a szuper kis helyet, amely eléggé eldugott. Több törzsvendég is itt volt már, látszott, hogy velem ellentétben, ők már tapasztalatokkal felvértezve, tudatosan várták a szombati nyitást. A péküzemet itt alakították ki helyben, itt dagasztanak és sütnek mindent, így beltér/vendégtér nincs, az ablakból lehet rendelni, közben bekukucskálni és finom illatokat beszippantani. Ha jól vettem ki, lesz majd egy kis kiülős kerti teraszrész előttük, most még ennek csak a - hűlt - helye látszott.
Az ablakban látni mutatóban 1-1 példányt a mintadarabokból, az aznapi kínálatból. Nagyon nehéz volt a választás, mert minden ínycsiklandóan nézett ki. Végül a kolbászos bigmac-et választottam (950 Ft), aminek nemcsak a tésztája, de a fűszerezése is remek volt, valamint vajas croissant-t a gyerekeknek (300 Ft/db). A Rákóczi túrós és a citromtarte is csodás volt!
Igaz kovászos kenyeret sütnek, s lehet előre rendelni. Kávét is lehet inni a péksütik mellé.
Gondolkodtam, mi is lehet az a Szeliz. Nem kérdeztem meg ott a helyszínen, de egyébként azt találtam, hogy a Zselic középkori neve volt ezt. Legközelebb megkérdezem. 5 pontos élmény, s külön öröm, hogy rájuk találtam.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (7)
Szeliz Pékség Budapest - Étel/italSzeliz Pékség Budapest - Étlap/itallapSzeliz Pékség Budapest - Étlap/itallapSzeliz Pékség Budapest - BelsőSzeliz Pékség Budapest - BelsőSzeliz Pékség Budapest - Étel/italSzeliz Pékség Budapest - Étel/ital
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló - Kedvezményes hajdúszoboszlói wellness napok fürdőbelépővel
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
Palace Hotel Hévíz - Palace kikapcsolódás