Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ismerkedés a koreai konyhával

Szimille Kávézó & Bár BudapestSzimille Kávézó & Bár Budapest a térképen

2019. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kis koreai étterem a Ráday utca elején. 2019 januárjában, szinte a nyitáskor jártam itt, az újdonság varázsát befogadva egyből be is mentem egy kávéra (Lavazza, eszpresszó tejjel, 450 Ft), de kicsit körbenézve megállapítottam, hogy ide érdemes lesz visszatérni az ételek miatt.
Kizárólag eredeti, tradicionális koreai ételeket készítenek, amelyek itt Magyarországon még nem túl ismertek, viszont mégis lehet létjogosultságuk, nemcsak a magyarok miatt, de jelentősen nő a hazánkba látogató koreai turisták száma is, a Ráday pedig tudvalévő, hogy kiemelt turisztikai célpont.
Az étlapon olyan ételeket láttam, amelyek számomra a teljes ismeretlenség erejével hatottak, ezen túlmenően még kimondani vagy kiolvasni is kisebb mutatványszámba ment. Szerencsére színes -bár nem valami jó minőségű - fotók és szöveges leírások segítik a választást.
A főételek 2000 Ft körüli áron kaphatóak, jellemzően több összetevős, szószos egytálételek, rizs alappal. A koreai teák 1250-1500 Ft-ba kerülnek (gyömbér, fahéj, lime példaképpen).
A választásom a jjajangbap (magyarul Dzsalangbap-ként szerepelt az étlapon), amelynek jellegzetessége a fekete szósz, fekete bab, krumpli, disznóhús, hagyma összesütésével, rizzsel, a tetején szeletelt mandulával, főtt tojással, friss zöldsalátával. Összekeverve kell fogyasztani.
Kísérőként érkezett még hozzá egy kis szezámmagos, pácolt savanyúság (nem kimchi, mert ez nem volt annyira csípős és fűszeres). Érdekes volt ez ízhatás, azt nem mondanám, hogy leborulok a koreai konyha nagysága előtt, de érdemes volt megkóstolni. Egyébként az adag kiadós, így egy fogástól jól lehetett lakni.
Ha ismertebb vizekre eveznénk gasztro-vonalon, ramen és udontészta is kapható, de ez is koreai módra, bármit is jelentsen ez. Készítenek továbbá "K", azaz koreai szendicset, ami húsmentes, a hamburgerzsemlében tojás, répa, saláta, káposzta, sajt található (1550 Ft).
10% kötelező szervizdíjat számolnak fel.
A berendezés egyszerű, egy kicsit sötét a beltér, az ülőhelyek egyszerű fa lócák és asztalok, a falakon koreai popsztárok fotói láthatóak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (28)
Szimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Külső képSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étel/italSzimille Kávézó & Bár Budapest - EgyébSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étel/italSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étel/italSzimille Kávézó & Bár Budapest - Külső képSzimille Kávézó & Bár Budapest - Külső képSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - BelsőSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Étlap/itallapSzimille Kávézó & Bár Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
108.630 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Visegrád - Örökifjak 62+
Örökifjak 62+
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!