Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Duna-parti szitakötő

Szitakötő Street Food BudapestSzitakötő Street Food Budapest a térképen

2023. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. október 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Népszigeten lévő nyári teraszok közül a Szitakötőnek volt a legnagyobb a marketing hírverése, legalábbis én róluk olvastam több helyütt is ajánlást, beharangozókat. Ha északról indulunk el a Népszigeten déli irányba, akkor a Wasser, a Perem, majd a Kabin teraszait követően érkezünk meg a Szitakötőhöz, amelynek az ételes felhozatala a legszínesebb. Technikailag úgy oldották meg, hogy van egy központi pavilon, ahol az italokat lehet rendelni, majd külön ablaknál, illetve külön pavilonban az ételeket. A II. kerületi Lövőház utcából évek óta jól ismert, népszerű halas étterem, a NEMO külön pavilonnal rendelkezik, illetve van egy nápolyi pizzát kínáló pizzéria részleg is, továbbá a Hello Röfi! egységnél pulled pork szendvicseket, tálakat és hozzájuk passzoló vagy akár külön rendelhető salátákat választhatunk. Nem mondom, jó húzós árak vannak, a tálak 4000 Ft környékén, a szendvicsek 3600-4000 Ft között, a Cézár saláta 3800 Ft, szóval nem voltak szívbajosak az árakat meghatározó üzemeltetők/ tulajdonosok. Ehhez képest igen puritán körülmények között, konkrétan a naptól kiégett, kitaposott füvön üldögélhetünk a billegő asztaloknál a kempingszékeken.
A nápolyi pizzákból 9 féle közül lehet választani, klasszikus kerek fazonok, Margherita (paradicsom, parmezán, bazsalikom), Marinara (paradicsom, fokhagyma), Diavola pikáns nápolyi szalámival, Quattro Formaggi (4 sajtos) ... nem is sorolom mindet, árban 2800-4200 Ft között.
A gyerekek körében oly népszerű golyófagyinak itt a zacskós verziója kapható 8 féle ízben, szerintem a Banana Split a legjobb, amely banános csokis.
Italok terén 9 féle csapolt sör - 5 féle Rizmajer,3 Primator, illetve Frist Hippi APA, 900-1400 Ft között alakulnak a korsó árak, ami itt csak 4 dl-t jelent. A borlapon üveges borok, melyek mellé ingyen adnak egy üveg szódát. A legolcsóbb palack bor 5100 Ft (bolti ára kb. 1500 Ft, csak összehasonlításképpen). Érdekességként próbáltuk a levendulás rozét 1200 Ft/ 4 dl, jó ötlet, nekem bejött. A poharak és a kancsók betétdíjasak.
Összességében ez is egy kellemes hely itt a Népszigeten a Duna-parton, de nem tudnék semmi kiemelkedőt mondani róla, hogy mitől jobb vagy másabb, mint a többi. Az ételárak miatt inkább iszogatós, beszélgetős hely, legalábbis nekünk biztosan.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (19)
Szitakötő Street Food Budapest - BelsőSzitakötő Street Food Budapest - Étlap/itallapSzitakötő Street Food Budapest - BelsőSzitakötő Street Food Budapest - EgyébSzitakötő Street Food Budapest - Étlap/itallapSzitakötő Street Food Budapest - BelsőSzitakötő Street Food Budapest - BelsőSzitakötő Street Food Budapest - Étlap/itallapSzitakötő Street Food Budapest - BelsőSzitakötő Street Food Budapest - BelsőSzitakötő Street Food Budapest - BelsőSzitakötő Street Food Budapest - Étlap/itallapSzitakötő Street Food Budapest - BelsőSzitakötő Street Food Budapest - Külső képSzitakötő Street Food Budapest - Külső képSzitakötő Street Food Budapest - Külső képSzitakötő Street Food Budapest - Külső képSzitakötő Street Food Budapest - EgyébSzitakötő Street Food Budapest - Belső

Szitakötő Street Food további értékelései

2024.05.04a párjával
Kiváló
Az elmúlt héten kétszer nekirugaszkodva végigjártuk egy kedves gasztroturné-társammal a Népsziget minden egységét. Bízvást állíthatom, hogy mind a gasztronómiai, mind az italfelhozatal tekintetében a Szitakötő ezek között a legszínvonalasabb. Van vagy 15 féle csapolt sör, többek között...
Népszerű szállások a környéken
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.056 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Stáció Vecsés - Nyári csobbanás
Nyári csobbanás
2024.09.02-ig
Hotel Stáció Vecsés
94.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval