Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagy családi ebéd

Taiwan Étterem BudapestTaiwan Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2019. májusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. május 26.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Családi születésnapi ünneplés helyszínéül választottuk az éttermet, ahol jó pár évvel ezelőtt már jártam munkatársakkal, először több, mint 15 évvel ezelőtt. Helyszín: a Nagyvárad térről nyíló egyik mellékutca. Parkolási lehetőség közvetlenül az épület előtt. Az egyik legrégebbi és legnagyobb, folyamatosan működő kínai étterem Budapesten, amely 1991-ben nyitotta meg kapuit. A tulajdonosok taiwani kínaiak. Mondhatni folyamatos népszerűségnek örvend a hely.
Mindenképpen érdemes asztalt foglalni, vasárnap délután gyakorlatilag folyamatosan jöttek-mentek a vendégek, kínai turistacsoport, magyar, orosz és kínai családok, párok, illetve estére egy 100 fős vietnami születésnapra készülődtek az emeleti különteremben.
Több teremben sok asztal, a tradicionális forgatható közepű kerek asztal. Az asztaltársaságokat díszesen faragott fa-, illetve vésett mintás üvegfalak választják el egymástól. A hátsó teremben lévő kis akváriumban élő halak, homár és osztriga, aki tengeri étket szeretne, innen választhat "áldozatot", garantáltan frissen készítik el.
A színes ételfotókkal illusztrált étlapon 184 sorszámozott étel található, nem kevés! A kínain belül szecsuáni, kantoni, pekingi ételek is szerepelnek rajta. Vegyesen találhatóak benne a magyarok számára is könnyen befogadható, közkedvelt, de mégis egzotikus ételek és különlegességek is, amelyek inkább az ázsiai vendégek körében népszerűek. Az előételek 1500-3500 Ft között, a főételek 2000-6000 Ft között alakulnak, desszertek 1000 Ft környékén. A legdrágább fogás a homár 33.000 Ft-ért, az egész pekingi kacsa 11.000 Ft körül.
A borkínálat igényes, jó nevű és sokféle magyar bor, a sörök felhozatala viszont kommersz, mondhatni komolytalan: csapolt Stella (2,5 dl a pohár 475 Ft-ért, 4 dl a korsó 590 Ft-ért), üvegesben Heineken és barna Leffe (0,33 l 895 Ft), pedig a kínaiak körében a sör a legnépszerűbb alkohol. A tipikus kínai rövid, a Mao Tai kifogyott, de a pincér javaslatára a Kaoliang Chiew névra hallgató cirokpárlatot kóstoltuk (1280 Ft).
Az ételek közül a szecsuáni konyha csípős remekeit kihagytuk, tekintettel a gyerekekre, az alábbi ételeket választottuk: pálcikán sült fokhagymás garnélarák nyárs (3380 Ft), gőzölt sertéshúsos táska (930 Ft/4 db), hagymás báránycomb (2980 Ft), édes-gyömbéres karaj (2180 Ft), pekingi kacsa (2590 Ft), őt ízű illatos-omlós csirke (1990 Ft), póréhagymás csirke fafülgomba (2090 Ft). Hozzá természetesen rizst, csípős káposztát. A desszertekben a kínai konyha nem éppen erős, de azért próbálkoztunk: sült almát, édes rizsgombócot, mangó befőttet ettünk.
A konyha a jelentős vendégszám mellett igen gyors, a személyzet türelmes, tájékozott, udvarias, segítőkész. Európai evőeszközt és pálcikát is kaptunk. Nagyok az adagok, szép a tálalás, jó a fűszerezés. Nagyon elégedettek voltunk mindennel.
7 főre 40zer Ft-ot fizettünk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (41)
Taiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - MosdóTaiwan Étterem Budapest - MosdóTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - Étlap/itallapTaiwan Étterem Budapest - Étlap/itallapTaiwan Étterem Budapest - Étlap/itallapTaiwan Étterem Budapest - Étlap/itallapTaiwan Étterem Budapest - Étlap/itallapTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - Külső képTaiwan Étterem Budapest - Külső képTaiwan Étterem Budapest - Külső képTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - Külső képTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - BelsőTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/italTaiwan Étterem Budapest - Étel/ital

Taiwan Étterem további értékelései

2023.05.26egyedül
Kiváló
Valaki azt írta lent, hogy ez egy átlagos kínai étterem. Megkockáztatom a feltételezést, hogy az illető nem járt még átlagos kínai étteremben. Ma jószerencsémre itt költöttem el ebédemet, Érdekes, hogy milyen régóta itt van már ez a hely, talán évtizedek óta én meg talán évtizedek óta nem járok...
2018.01.04csoporttal
Kiváló
Az én tetszésemet egyértelműen a berendezés, a hangulat nyerte meg. Színes, gazdagon díszített, érdekes a berendezés. Az ételek változóak, nem nevezném őket valóban autentikusnak. A fogások közül jónéhány nem haladja meg a mindenhol található kínai büfék színvonalát. Mások jobban sikerültek,...
2015.05.14a párjával
Átlagos
Jó tapasztalatokat olvasva a helyről, kipróbáltuk és nem kaptunk akkora élményt ételek terén, mint amire számítottunk. Rengeteg kínai, thai étteremben ettem már és azt kell mondanom, hogy ez egy átlagos kínai gyorsbüfés ételnek felelt meg, ahol a kitett ételek közül választhatunk. A párom...
Népszerű szállások a környéken
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
95.645 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval