Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Újlipótvárosi reggeliző

Terike & Ferike Reggelizője BudapestTerike & Ferike Reggelizője Budapest a térképen

2023. januárban járt ittÉrtékelt: 2023. március 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A korábbi Blue Bird Café helyén legutóbbi sétám során új néven ezt a kávézót találtam. Nem világos, hogy kávépörkölőt váltottak és ezért volt indokolt a névcsere vagy esetleg tulajdonosváltás történt-e? Minden esetre egy idősebb hölgy szolgált ki (sejtésem szerint ő lehet Terike), és a kiírás szerint a Perfero Caffé kávéját főzik. Róluk eddig nem sokat hallottam, de ezt tudtam meg róluk, illetve a kávéról: A Perfero kávékeverékek alapanyagát Brazília, Kolumbia és Santo Domingo hegyoldalain, Kenya fennsíkjain és Indiában termesztik. A szelektív szüretelésnek köszönhetően mindig csak az érett termést szedik le, így csak a legjobb minőségű zöld kávé jut el a közép-olaszországi üzembe. Fermo kisvárosában 2010-ben hozták létre a Perfero márkanevet és a céget. Megmondom őszintén, én a kávétól nem vágtam magam hanyatt, de a történet körülötte és a márka felépítése tetszik. Amúgy nem volt drága 500 Ft-ért eszpresszó sok tejjel, a sima eszpresszó 450 Ft.
Szintén tetszett, hogy a facebook oldaluk folyamatosan aktív, minden nap köszöntik a vendégeket és egy mutatós, kedves fotóval ajánlanak valami aktuális, aznapi finomságot, illetve újdonságot. Reggel 7-től este 7-ig tartanak nyitva, de érdemes inkább reggel, délelőtt menni, akkor teljesebb a kínálat. Én már ebéd után is azt tapasztaltam, hogy sok minden elfogyott.
Szendvicsek, hidegtál (Lipóti komatál), retró melegszendvics, grillezett Camembert, töltött bundás kenyér is szerepel az ételek között, egy tipikus belvárosi reggeliző és kávézó hely ez, de inkább régivágású, egyszerű, hagyományos berendezéssel. Csak pár asztalka van.
Kínálnak glutén- és laktózmentes brownie-t, illetve gluténmentes kekszeket mandulás, diós, pekándiós ízben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (5)
Terike & Ferike Reggelizője Budapest - BelsőTerike & Ferike Reggelizője Budapest - BelsőTerike & Ferike Reggelizője Budapest - Étel/italTerike & Ferike Reggelizője Budapest - BelsőTerike & Ferike Reggelizője Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Belenus Zalakaros - Belenusi pihenés félpanzióval
Belenusi pihenés félpanzióval
2025.03.02-ig
Hotel Belenus Zalakaros
84.960 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval