Kiszúrtam a térképen, hogy van itt a belváros közepén egy vietnami étterem, amit nem láttam még? vagy nem vettem észre? Na, mindegy, járjunk utána. A Petőfi szoborhoz kell járulni a Duna partján, aztán ott van mellette. Nos, azért nem hallottam róla sokat, mert még csak egy fél éve vannak nyitva, én meg nem vagyok közlekedési rendőr, hogy a város minden utcájában mindig posztoljak.
Kellemesnek tűnik a beltér, nyugodtan támaszkodhatnak az idegenforgalomra is, galéria is van, elfér egy csomó ember. A felszolgálás az nagy erősség, rendkívül kedves, barátságos, többnyelvű ázsiai srác tartja a helyet a hátán, étlapot lapozva phot kértem marhahússal, aztán feltételesen egy második fogást is a hely specialitásai közül. A pho nagyon sok volt mennyiségre, nem is ettem meg mind, de nem is volt annyira jó, elég közepes készítmény. A másodiknak karamellizált sertéshúst kértem, nem kell itt semmire sokat várni, igaz, nem is nagyon voltak mások, jött az eleség, a sok zsíros részt meghagytam, a hús önmagában finom volt, a rizs egy semmi, ízetlen főtt rizs, valamit megérdemelt volna még pluszban, a kevéske saláta viszont elég jó volt. Licsis Aloe Verát ittam rá, így a számla úgy alakult, hogy pho 2990, Thit Kho Trua 3290, Aloe Vera meg 1150. That's all, folks!