Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az őrült tudósok újabb kertje

Tető by Mad Scientist BudapestTető by Mad Scientist Budapest a térképen

Kiváló 2023. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Westend legújabb dobása a tetőkertben kialakított sörkert, amely talányosan a "TETŐ" nevet kapta, pontosabban az Ő-t skandináv módra egy átlósan áthúzott O betűvel írják, amit most nem találtam meg a word betűkészletben, szóval így körbeírtam, de a fotókon úgyis látszik a feliratokon. A bevásárlóközpontból a 2. szintről lehet kimenni a parkoló felé vezető hídon gyalogosan, de a vasútállomás felé is van egy másik lépcsős be-, illetve kijárat. Kora délutántól éjfélig nyitva tartanak, hétvégenként szoktak DJ partykat is rendezni, illetve sportos eseményeket.
A kínálat, legyen szó akár ételekről, akár italokról, a prémium kategóriába pozícionált, kézműves termékek, illetve magasabb minőséget képviselő dolgok. Az átlagosnál drágább a hely, a legolcsóbb korsó sör 1400 Ft-ba került, amely csak 4 dl-es, szóval mennyiségi nagyivóknak nem éppen egy ideális helyszín.
A helyet a Mad Scientist craft sörfőzde jegyzi, akik hasonlóképpen belakták a Mammut tetőkertjét is, szóval ez most valami céges koncepciónak tűnik, de szerintem jó ötlet. Középtájékon egy kis kerek dombon vannak az ülőhelyek, melyeket sátortető, pontosabban egy hatalmas napvitorla fed, így az erős napsütés és valamelyest az eső ellen is védett.
A csapon 8 féle Mad Scientist + 2 RothBeer sör pörgött, amikor ott jártunk, bár összesen elvileg 14 sörcsapjuk van. Stout, IPA Sour, IPA Imperial, lager, búza, gyümölcsös, a teljesség igénye nélkül. Én egy Red Space piros erdei gyümölcsös sört ittam (2 dl pohár 850 Ft/ 4 dl korsó 1420 Ft), amely édeskés, csajos, valóban gyümölcsös volt. Lehet re-pohárban kérni a sört, amelyért nem kell fizetni, de én rendes üvegpohárban kaptam. A re-poharat 500 Ft-ért haza lehet vinni, ami így szerintem egy korrekt ajánlat.
A napvitorlás ülőhelyek mellett a terasz szélén vannak kanapés fedett ülőhelyek is, szerintem ezek a legkényelmesebbek. Nagyobb társaságok ezt le is tudják maguknak előzetesen foglalni.
Ha valaki éppen nem ihat alkoholt, itt akkor sem marad szomjas. Egyrészt Piszkor Norber különleges házi szörpjeit, másrészt Baan szörpöket kínálnak. Az előbbiek egy kicsit a sör hangulatot idézik meg, hiszen Komló-gyömbérrel, illetve yuzu, lime és komló a másik kombináció (1300/1400 Ft).
Sokan családosan, gyerekekkel jönnek fel ide, hiszen van játszótér is a tetőkertben, a kicsik számára Anjuna természetes, aladékmentes jégkrémeket kínálnak. Az újhullámos Bányai kávét főzik meglehetős árazással, egy eszpresszó ugyanis 1020 Ft-ba kerül. Egy oldalsó kioszkban vannak az ételek, a Baan kézműves hamburgereket kóstolhatjuk itt meg, amelynek elég pozitív a sajtója, és szemre is jól nézett ki.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (17)
Tető by Mad Scientist Budapest - Külső képTető by Mad Scientist Budapest - BelsőTető by Mad Scientist Budapest - BelsőTető by Mad Scientist Budapest - BelsőTető by Mad Scientist Budapest - BelsőTető by Mad Scientist Budapest - Külső képTető by Mad Scientist Budapest - Külső képTető by Mad Scientist Budapest - Külső képTető by Mad Scientist Budapest - BelsőTető by Mad Scientist Budapest - Étlap/itallapTető by Mad Scientist Budapest - Étlap/itallapTető by Mad Scientist Budapest - BelsőTető by Mad Scientist Budapest - BelsőTető by Mad Scientist Budapest - BelsőTető by Mad Scientist Budapest - Étel/italTető by Mad Scientist Budapest - EgyébTető by Mad Scientist Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kiss Tata - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.01.01-ig
Hotel Kiss Tata
50.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval