Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Katartikus, fergeteges, lenyűgöző

Textura Étterem BudapestTextura Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2019. februárban, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. február 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Bevallom, mindeddig nem értettem azt a baráti házaspárt, aki Budapesten újra és újra a Borkonyhába megy vacsorázni, miközben a székesfővárosban megannyi pazar vendéglő működik, s ugyebár „varietas delectat”. Mindeddig, mondom, mert a Borkonyha testvéréttermében, a Textúrában tett látogatásunk hatására megvilágosodásom támadt. Hozzá kell tennem, hogy a Borkonyhában nem sokkal nyitás után voltam, amikor még nem tartottak azon a szinten, mint ma. Mely szintet ugyanaz a séf, Sárközi Ákos biztosítja.
Amit a Textúrában művelnek, az lélegzetelállító. Íz- és állagjátékok, pazar tálalás, izgalmas alapanyagok, kiváló textúrák. Mindez fesztelen, de elegáns, jól megkomponált környezetben, kifogástalan kiszolgálás mellett, reális, nem elszállt árakon. Egy itt elköltött ebéd vagy vacsora visszatérésre csábít, az embert kíváncsivá teszi arra, hogy más alapanyagokból mit képes a csapat kihozni.
Rendeltünk velőhabot gerslivel és törökmézzel, póréhagymalevest Szent Jakab kagylóval, galambmellet csillagánizzsal és kávéval, valamint „fehércsoki, zeller és birs” nevű desszertet. A séfüdvözlet rakott mangalicafejhús volt, remek kiegészítőkkel, kaptunk kétféle helyben sült kenyeret is, jó minőségű vajjal. Fogásaink egytől-egyig katartikusak voltak, egy-egy külön kaland mindegyik. A galambétel neve nem is tartalmazta, hogy a fő elem mellett szerepel egy szemre és ízre egyaránt lehengerlő galambmáj-tortácska is, nem szólva a kiváló pecsenyemártásról és selymes gyökérzöldségpüréről.
Az ételekhez a legjobb magyar borok közül válogathatunk, melyek közül a drágábbak árképzése kifejezetten kedvező, az általunk választott Konyári Alfa Omega esetében például a szaküzleti árhoz számolt plusz 20% alatt volt.
A Textúra feledhetetlen élményt nyújtott, nemhiába áll mögötte egy michelin csillagos séf.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (16)
Textura Étterem Budapest - Étlap/itallapTextura Étterem Budapest - Étlap/itallapTextura Étterem Budapest - Külső képTextura Étterem Budapest - Étlap/itallapTextura Étterem Budapest - Étel/italTextura Étterem Budapest - Étel/italTextura Étterem Budapest - BelsőTextura Étterem Budapest - BelsőTextura Étterem Budapest - BelsőTextura Étterem Budapest - BelsőTextura Étterem Budapest - Étel/italTextura Étterem Budapest - Étel/italTextura Étterem Budapest - Étel/italTextura Étterem Budapest - Étel/italTextura Étterem Budapest - Étel/italTextura Étterem Budapest - Étel/ital

Textura Étterem további értékelései

2019.10.19egyedül
Kiváló
A Borkonyha sikerei után nagy örömmel vettük, hogy a csapat egy újabb, még kísérletezőbb szellemű éttermet nyit a közelben. Röviden összefoglalva, minden nagyon tetszett, semmi hibája nincs a helynek, csak pozitívumokat említhetek, és felsőfokon tudok nyilatkozni róla. A beltér is különleges,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Piroska Bük, Bükfürd? - Két éjszakás ajánlat
Két éjszakás ajánlat
2026.03.01-ig
Hotel Piroska Bük, Bükfürd?
70.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Kikapcsolódás
Kikapcsolódás
2024.12.20-ig
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
54.910 Ft / 2 fő / 2 éj-től büféreggelivel
Royal Club Hotel Visegrád - Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
2025.01.01-ig
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!