2025. novemberben járt ittÉrtékelt: 2025. november 23.Ajánlom a helyet másoknak is!
A korábbi Csíki Söröző - Bisztró, még előtte több vendéglátó hely helyszínén egy ideje már a The Burgery nevű kézműves burgerező és bár működik. Nincs nagy hírverés körülöttük, legalábbis én nemigen olvastam/hallottam róluk a gasztro-médiában. A korábbi étterem elrendezés a beltéren nem változott, de a dekorációban történt némi csere, frissítés. Bár sokszor elmentem már itt előttük, telt házat sosem láttam, inkább amolyan fél-takaréklángon pár asztalnál pár vendég. Hogy ez hosszú távon mennyire lehet rentábilis, nem tudom, minden esetre a helyben fogyasztás mellett kiszállításra is dolgoznak a piacvezető futárszolgálatnál. A rövid, bisztrós jellegű étlapon a névadó burgerekből van 11 féle, ha jól számoltam, ezek közül izgalmasabb a szarvasgombás szószos (5590 Ft), a kéksajtos (4990 Ft), fekete bucis,, házi zöld chilis, smash, tépett sertéshúsos, a legdrágább a Smoked JD Jack Daniels szósszal, búra alatt füstölve, 6990 Ft-ért. Pozitívum, hogy késő este is lehetett náluk enni, bár nem szoktam, ezúttal egy vidéki utazás miatt alakult így. A néhány nem burger étel között csípős csirkeszárny, ropogós oldalas, sült császár, padlizsánkrém mellett a számomra legizgalmasabb a Loaded Fries egytálétel lett (5490 Ft), sült krumpli, pulled pork, cheddar sajt, petrezselymes tejföld serpenyősen összesütve. Hatalmas adag, a felét sem tudtam megenni, nagyon kiadós, jó fűszerezésű. Alapból jalapenoval készül, de kérésemre ezt kihagyták belőle. Az epres-bazsalikomos limonádé korrekt. Az italkínálat kommersz, a csapon Dreher és Peroni sörök, üvegesben tartanak Csíki söröket, ennyi maradt a múltból. A 3000 Ft alatti koktél árak Budapesten kedvezőnek mondhatóak. Nincs kötelező szervizdíj. A fiatal pincér hölgy és a konyhából kijövő séf is kedves volt. Nem kiemelkedő, de korrekt és ajánlott hely a részemről.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()