2025. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2025. szeptember 23.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Fehérvári úti piac felső emeletén a többséget alkotó magyaros kifőzdék mellett ők a nemzetközi ízek egyik képviselői, a kínaiak mellett. A névválasztást nem pontosan értem, egy ukrán étkezde Budapesten vajon miért választ egy angol nevet, amit ráadásul a kínai/ázsiai éttermek is használnak a kínai batyu megnevezésére. Amikor nyitottak, szerintem nem igazán mérték fel jól a piaci helyzetet, mert a több étkezdéhez képest szerintem drágák voltak. Így míg a többi szomszédos helyen kígyózó sorok megszokottak ebédidőben, addig náluk a legtöbbször üres volt a pult, esetleg 1-1 kósza érdeklődő bukkant fel. Amikor legutóbb a piacra jöttünk enni, akkor láttuk, hogy most már az ukránoknál is van többféle menü napi menü 2990 Ft-os egységáron. Borscs leves, sertés- és borjúhússal töltött pelmenyi (10 db/adag), fokhagymás bukta, valamint erdei gyümölcsös szörp volt az általam választott ebéd. Volt még apró ropogós sült halas menü, valamint cheburekes (töltött táska, sajtos vagy húsos). A borscs leves alapból 1690 Ft, a főételek 2490-2990 Ft-ba kerülnek. A leves kiadós adag, jó volt a fűszerezése, de hús nagyon kevés, két kis kocka volt csak benne.
Az idősebb kiszolgáló hölgy erős akcentussal, de beszélt magyarul, jó szívvel ajánlotta az ételeket. A pelmenyi félkész termék, nem házilag készült a tészta, de ettől még korrekt volt. A bukta finom, foszlós, kapor volt a tetején, kifejezetten ízletes. A szörpöt kompótnak hívják, elviteles műanyag pohárban kaptam.
Érdekesség, hogy árulnak kvaszt (tipikus orosz/ukrán ital, erjesztett gabonaital, sörként isszák), 790 Ft-ért.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
The Dumplings - Fehérvári úti Vásárcsarnok további értékelései
2025.06.10egyedül
![]()
Nem is olyan régen fedeztem fel én is, s bár a név nem kifejezetten szlávos, a valóság az, hogy egy ukrán büfé érkezett a Fehérvári úti piac gyorséttermei közé. Azt is jólesően érzékeltem, hogy Budapest minden pultjának szemfüles főinspektora már fel is tetette ide az ittjartamra, tehát nekem már...
Barrico Thermal Hotel Demjén