Étteremhét 2025 csúcsteljesítmény

The Station (Mercure Budapest Castle Hill) BudapestThe Station (Mercure Budapest Castle Hill) Budapest a térképen

Kiváló 2025. áprilisban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2025. augusztus 24.
A 2025. tavaszi étteremhét egyik legjobb élményét adta a "The Station" étterem, amely a Déli Pályaudvar közelében, a Mercure Castle Hill Hotel épületének földszintjén, a belső térben kapott helyet. Ez utóbbi információt azért írom, hogy ha valaki az étterembe jön, akkor közvetlenül az utcáról nem nyílik bejárata, hanem be kell jönni a hotel lobby-ba, és balra befelé menni. Itt már egyből látni fogjátok a hely nevét alátámasztó dekorációkat. A bejáratnál a "Station" tábla, valamint a tömegközlekedési térképes állólámpák a londoni metrómegállókat idézik, mellette parkol egy graffitizett Trabant Cabrio. A berendezés úm. eklektikus, de modern, fiatalos, ugyanakkor nem gagyi. A program keretében a 3 fogásos menü 8900 Ft-ba került, amely már tartalmazta a szervizdíjat, valamint valójában itt 6 fogást kaptunk, mert voltak még kovászos kenyerek és fűszervajak (még vörös kenyér is volt!), Amouse Bouche üdvözlő falat - ez egy citrusos shot volt -, valamint a végén búcsúdesszert. Az ételek különlegesek, szépen megkomponáltak, finomak, összességében a nemzetközi prémium vonalon mozogtak. Azt tudom mondani, hogy mind az étlap, mind a körülmények, mind a szerviz méltó volt az Étteremhéthez. Az is tetszett, hogy összesen 11 étel közül lehetett választani a 3-at. Az én előételem: beluga lencse, tengeri sziksófű, avokádó, aszalt paradicsom, ponzu. A meleg hal főétel Szent Péter halfilé, Szent Jakab kagyló prád, sáfrányos paszternák velouté, snidlinges zöld olaj, hozzá paszternák textúrák és sós eper-tápióka chips. Pazar! Ráadásul az étel mellé kaptunk egy papírtekercset, amely a szakács terveit mutatta be, ahogy ezt az ételt elképzelte, megkomponálta. A desszert Morgado tökös-mandulás torta nekem annyira nem volt átütő, de a záró desszert liofilizált málnás madártej az ismét kitűnőnek bizonyult. Pazar vacsora volt, nagyon ajánlom mindenkinek a Stationt! 5x5 élmény.
A normál árakról csak annyit, hogy a Szent Péter halas főétel normál ára 8900 Ft, azaz éppen annyiba került volna, mint a teljes menüsor, sőt, még többe, mert arra még rájön a szervizdíj.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló