Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Budai múltidézés

Tik-Tak Eszpresszó BudapestTik-Tak Eszpresszó Budapest a térképen

2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 3.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Régi vágású presszó a XII. kerületben, néhány villamos megállóra a Déli pályaudvartól. Két jellemző is egyedivé, érdekessé teszik, egyrészt van egy nagyon kellemes, árnyékos terasza, amely saroképület lévén két oldalról veszi körbe a sörözőt. A kerítés mentén sűrű zöld bokrokat futtattak fel, amely nemcsak kitűnően árnyékol, de egyúttal elszeparálja a vendégeket az utca forgalmától is.
A beltér sem hétköznapi, van egy csomó régi - háború előtti - használati eszköz, berendezési tárgy, pl. tárcsázós telefon, az ablak alatt vekkeróra gyűjtemény, fekete-fehér fotók a presszóról, valamint elég egyértelmű revizionista plakátok és térképek.
Az árak barátságosak, az italkínálat kommersz. Sopronit és Staroprament csapolnak. Zsindelyes pálinkák, Frittmann és Bocskai borok. A szörpök kínálatában a most divatos bodza mellett málna és jaffa is szerepel, de van házi limonádé is. A kávé hagyományos, sötét pörkölésű, Tschibo, átlagos (eszpresszó 420 Ft). A retró érzést erősíti a kávé mellé adott kockacukor is, amely már szinte teljesen kikopott a vendéglátásból. Érdekességként kínálnak koffeinmentes ginseng és árpa kávét is.
Kiszolgálás és fizetés a benti pultnál történik. Elsősorban környékbeli lakos törzsvendégek járnak ide, azon belül is inkább a közép- és idősebb korosztály.
Még egy szintén retró élmény: a mosdó az udvarról közelíthető meg, a pincében van, és a kulcsot a pultos hölgytől kell elkérni. Mondjuk, a mosdó sem éppen jelen évezredbeli volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (14)
Tik-Tak Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapTik-Tak Eszpresszó Budapest - Étel/italTik-Tak Eszpresszó Budapest - Étel/italTik-Tak Eszpresszó Budapest - EgyébTik-Tak Eszpresszó Budapest - BelsőTik-Tak Eszpresszó Budapest - BelsőTik-Tak Eszpresszó Budapest - BelsőTik-Tak Eszpresszó Budapest - BelsőTik-Tak Eszpresszó Budapest - BelsőTik-Tak Eszpresszó Budapest - Étlap/itallapTik-Tak Eszpresszó Budapest - Külső képTik-Tak Eszpresszó Budapest - Külső képTik-Tak Eszpresszó Budapest - Külső képTik-Tak Eszpresszó Budapest - Külső kép

Tik-Tak Eszpresszó további értékelései

2016.11.30egyedül
A Tiktak presszó a Böszörményi úton működik, saccom szerint több mint negyed évszázada. Családias hely, a falon különböző stílusú dekoráció, nem kis eklekticizmust mutatva. A hátsó részben, ahol leültem, egy vekkergyűjtemény látható, de nem annyira patinás darabokból, inkább olyan Kádár kori,...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval