Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A személyzet leszerepelt

Tokyo Japán Étterem BudapestTokyo Japán Étterem Budapest a térképen

Gyenge 2019. májusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. május 26.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A gyerekek már régóta ki szerették volna próbálni a running sushit, úgy gondoltam, a Wassabi helyett - amely árban közel nem ugyanez a kategória - próbáljuk meg a Tokyo éttermet, bár olvastam a korábbi elég vegyes értékeléseket, amelyek alapján egyértelmű volt, hogy nem lehet egy lapon emlegetni a két műintézményt.
Helyszín a Városliget szélén az Ajtósi Dürer és a Dózsa György út sarok. Parkolni hétvégén is problémás, mivel a Felvonulási tér le van zárva egy ideje, a Ligetbe autóval jövők pedig végig megtöltötték a környékbeli utak szélét.
A legfontosabb tudnivaló a Tokyo-ról, hogy a neve ellenére ez NEM egy japán étterem, hanem teljesen kínai személyzet által üzemeltetett running sushi, azaz futószalagos étkezde, főleg magyaros ízlésre hangolt kínai ételekkel, valamint némi sushival, tengeri herkentyűvel. Aki ezzel tisztában van, az nem fog nagyot csalódni. Fix áron korlátlanul lehet enni, felnőtteknek 5000 Ft, gyerekeknek féláron, amiben az ital nincs benne.
A kínai személyzet röviden borzasztó, udvariatlan, kelletlen, undok, szó szerint barátságtalan, kioktató. Mi nem igazán vettünk róluk tudomást. Nem idegesítettük fel magunkat ezen a viselkedésen. A 4 személyes asztalnál 5-en ültünk (nincs nagyobb asztaluk), ami tele volt tányérokkal, poharakkal, üvegekkel (kis üveges italokat lehet csak kapni - Coca Cola család termékeit 320 Ft/üveg), ennek ellenére nem voltak hajlandóak az üres tányérokat elvinni. Ezek után a magas tányértornyot áttettük a szomszédos üres asztalra.
A kis adag ételek kis műanyag tálkákon két sorban futnak a szalagon, innen lehet leszedni, ami megtetszik. Nincs semmilyen kiírás vagy információ az ételekről, így aki nem mozog otthonosan a keleti konyhában, az eléggé tanácstalan lehet. Ráadásul az édes desszertek be vannak keverve a főételek közé, így simán előfordulhat, hogy egy bundázott húsnak kinéző valamibe beleharapva valójában egy édes túrós derelyébe harapunk.
Az ételek közül sokat kóstoltunk, a tapasztalataink vegyesek: a fekete kagyló mártása borzasztóan csípős volt, a kagyló nem volt jól elkészítve, gumisan rágós maradt. A polipsaláta brokkolival jól sikerült, a sushik is korrektek voltak, mondjuk ezeket általában gyorsan lekapkodták a vendégek: volt többféle maki, nigiri - lazacos, tojásos, halas, tempurás, uborkás. A pácolt gyömbér durvára, vastagra volt vágva. A mini tavaszi tekercsek szárazak voltak, jellegtelen töltelékkel. A desszertek között abszolút helyhez nem illők is voltak: pl. kókuszgolyó, üres mini palacsinta leöntve bolti csokiszósszal, brownie. Szintén értelmezhetetlen volt a mini rösztike. A szószos húsok között is voltak jobbfélék, de megjelent a tipikus kínai gyorséttermes édes-ragacsos szójaszósszal nyakon öntött csirkehús cafatka is.
A licsinek örültem, mert nagyon szeretem, de mivel felismertem, egyértelmű volt, hogy ez bolti konzerv. Szintén bejött a ropogós bundás sült rák, valamint a fóliás grillezett lazac.
A rizs egyáltalán nem japán rizs volt, hanem valami aprószemű, silány minőségű gurulós fajta, amit nem lehetett pálcikával enni, mivel nem tapadt.
Egyébként az étteremben 2 futószalag van, de ottjártunkkor csak az egyik üzemelt, itt is csak 4-5 asztalnál ültek, így felesleges lett volna a másik szalagot beindítani. Napközben nem szükséges asztalt foglalni, állítólag este 6 után viszont tanácsos.
Összességében a kiszolgálás minősíthetetlen, az ételekkel kapcsolatos benyomásaink vegyesek voltak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (24)
Tokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - Étel/italTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - MosdóTokyo Japán Étterem Budapest - EgyébTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - Étlap/itallapTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - BelsőTokyo Japán Étterem Budapest - Külső kép

Tokyo Japán Étterem további értékelései

2022.01.24barátokkal
Gyenge
a kiszolgálás régen is hagyott maga után kívánnivalót, de most már tényleg parasztok viselkednek a vendéggel... sajnálom, régebben középkategóriásnak elment, most, h majd 50%öt emeltek a büfé áron (4500ról 6500ra...) már nem nagyon fér bele...
2018.05.30családjával
Szörnyű
Soha nem írtam rossz értékelést de ami sok az sok.. Kínai kaját japán név alatt eladni.. és még a többi.. De ez most felháborító ebéd volt. Gondoltuk kipróbáljuk, hiszen képeken hatalmas rákok és sushik tömkelege volt a szalagon. Beültünk, kellett azért várni még egyáltalán az itallapot kihozza a...
2018.04.09családjával
Klassz hely, jó ételekkel, csak tudni kell hová ülj. Mivel a szalagon az ételek egy irányba mennek, nem mindegy hol ülsz. Ha attól a helytől ahol felrakják az ételt messze ülsz, akkor a legjobb kajákat mind kiszedik, és neked a burgonya golyócskák, és a rántott hagymakarika jut a rák, és a...
Népszerű szállások a környéken
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+
Senior 55+
2024.12.23-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.22-10.11.
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
46.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
38.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval