Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hívogató pirosban

Tortavár Cukrászda BudapestTortavár Cukrászda Budapest a térképen

Kiváló 2022. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. július 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem célirányosan jöttem el ebbe a cukrászdába, hanem teljesen véletlenül botlottam bele. A Rózsadomb alsó szakaszán, a Millenáristól északra található. Közvetlenül mellettük van egy bisztró is, ami szintén szimpatikus volt, hirtelen nem is tudtam, melyikbe menjek be (oké, persze, aztán megoldottam, hogy mindkettőbe, az lesz a biztos).
A Tortavár élénk piros dekorációja zöld dézsás növények között bújik meg, van egy kis kiülős teraszuk is.
Ilyenkor nyáron kinyitják végig az üvegablakokat, így a terasz és a belső tér gyakorlatilag összeér. Bent úgyis elég szűkös a hely a vendégeknek.
Az egyik pultban izgalmas sütemények, tortaszeletek, a másikban a fagylaltok pihennek, vásárlókra várva. Ők pedig folyamatosan jönnek. Forgalmas, népszerű hely a környéken, minden korosztály körében.
Az izgalmas aprósütikből otthonra elvitelre válogattam, a kisebbik lányom imádja ezeket az apróságokat, egyébként az édeset és a sósat is, de itt most az előbbiből válogattam. Mini csokis isler, zserbó kocka, lekváros linzer. A Rákóczi túrós itt amolyan cupcake kosárka formát kapott, csinos és finom.
A szeletek darabára a legtöbb esetében 750 Ft, de volt néhány olcsóbb és drágább is. A puncsszelet 650 Ft-ért a klasszikus, kissé retró cukrászdák világát idézte meg. Országtorták közül kapható az Őrség zöld aranya (ez a drágább, 890 Ft-os kategóriába esik), hasonlóképpen a vegán áfonyatorta is. A csoki trió is nagyon jól sikerült (fehér, tej, étcsoki egymásra rétegezve, könnyed, mousse szerű habkrémmel).
A fagylaltok olcsóbbak, mint a budapesti átlag, egy gombóc itt csak 350 Ft. Citromot ettem, korrekt, hűsítő volt, de számomra kevésbé átütő, mint a sütik. Egyébként nem volt túl sok íz, talán 8-10 féle, erősen lepusztítva a vendégek által.
Nagyon kedves kiszolgálás.
Az össz-élmény számomra egyértelmű ötös.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Tortavár Cukrászda Budapest - EgyébTortavár Cukrászda Budapest - EgyébTortavár Cukrászda Budapest - EgyébTortavár Cukrászda Budapest - EgyébTortavár Cukrászda Budapest - EgyébTortavár Cukrászda Budapest - EgyébTortavár Cukrászda Budapest - EgyébTortavár Cukrászda Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Bagolyvár Inárcs - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.10.01-ig
Bagolyvár Inárcs
37.995 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Duna Relax Hotel Ráckeve - Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
2024.06.20-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!