Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csak egy perc

Tradi BudapestTradi Budapest a térképen

Kiváló 2022. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez az aprócska kézműves pékség kávézó valóban csupán 1 percnyire van a lakásunktól. Nem autóval, hanem gyalog. Vagy még annyi sem. Talán 100 méternyire. Korábban volt itt már mindenféle, a korábbi funkciók közül a jósda az, ami beégett a leginkább. Amúgy van mellettük egy nagyobb olasz bisztró, amelyik már évek óta működik, nem tudom, mennyiben jelentenek nekik most új konkurenciát a nyitással.
A kenyerek és a jobbnál jobb péksütemények itt sülnek helyben, az üvegfal mögött kialakított sütöde szekcióban. A 2 kis asztalka egyikénél leülve figyelhetjük a főbb műveleteket, a kalácsok fonását, a tészták gyúrását, töltését. A Tradi név feltételezem, a tradícióból jön, a tradicionális receptek alapján készített, kovászos kenyerekre utalhat, bár ennek nem kérdeztem utána. A helyet András, vagyis Bandi, a pék álmodta meg, aki külföldön tanulta a pékmesterséget, Új-Zélandon és Párizsban is élt évekig, majd hazatérve a Pékműhely, szintén általam nagyra értékelt pékségnél dolgozott. Most Újlipótvárosban saját szárnyait próbálgatja, szerintem határozottan jó az irány.
A péksütemények igazi vajjal, élesztővel készülnek.
Már jártam náluk egy párszor, de próbálom nem egyből letarolni a kínálatot, inkább minden alkalommal egyesével haladva próbálgatom az ízeket. Eddig minden bejött. Különösen a tészták állaga tetszik.
A legjobban talán a szatmári szilvalekváros töltött mézeskalács tetszett, ami úgy tűnik, sajnos csak egy adenti szezonális darab volt (180 Ft), mert azóta nem láttam. A sima baguette (vagy már talán lehet magyarosan írni is csak simán bagettnek) 490 Ft, az olívás 540 Ft, ezt minden nap sütnek és délelőtt jó eséllyel még marad is belőle, délutánra viszont már el szokott fogyni (munkaidő utánra). A fetasajttal töltött bagett (400) egy vega szendvics alternatívája is lehet, tartalmas, kiadós.
A mézes-diós csiga jó sok töltelékkel készül (510 Ft), sajnos elég kalóriadús is, ezt most egy ideig hanyagolnom kell. A mákos, erdei gyümölcsös kosárka tetszett a gyerekeknek is (560 Ft).
A kávé is említést érdemel, amely egy kisvárdai pörkölőből érkezik, a Warda-tól. 100% Arabica kávé, egy keverék Guatemalából, Brazíliából és Kolumbiából. Gyümölcsös, csokoládés, mogyorós ízvilággal. Az eszpresszó 550 Ft, a cappuccino 690 Ft.
Jó kis hely, jó szívvel ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (33)
Tradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - EgyébTradi Budapest - Egyéb

Tradi további értékelései

2022.11.07a párjával
Kiváló
Egyik kedvenc pékségünk. Mindig kedvesek, mindig isteni a kávé, és mindig finomak a péksütemények. Nem feltétlenül beülős hely, hiszen az alapterülete pici, így a vendégtérben 1 - azaz egy - db asztal fér el, jó időben viszont 1-2 asztalhoz le lehet ülni a kávézó előtt is. Fantasztikus kenyereket...
2022.02.22egyedül
Kiváló
Nagyon jó kis hely! Kézzel készített kenyerek, és péksütemények. Ha valaki szereti a narancsos trüffel ízét, akkor kötelező jellegű kirándulás! A croasson, ami ezzel van töltve egy igazi élmény! Nagyon finom!!! A kiszolgálásról nem is beszélve. Kedvesek. Köszönöm
Népszerű szállások a környéken
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
35.950 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval