Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Drága, de kellemes olaszos hangulat

Trattoria Pomo D'Oro BudapestTrattoria Pomo D'Oro Budapest a térképen

2013. novemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2013. november 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2013. november 09-én voltunk itt 4-en egy korai vacsorára. Asztalt foglalnunk kellett, mivel szinte mindig telt ház van.
A hely maga nagyon kellemes benyomást keltett. Barátságos volt az atmoszférája.
Előétel: Langhiranoi pármai sonkaszeletek paradicsomos bruschettával, parmezán tallérral valamint Bivalytejes mozzarellával gratinírozott libamáj pirított kaláccsal, lilahagyma lekvárral
Mindkettő nagyon ízletesen volt elkészítve, a lilahagyma lekvár kitűnő volt és a libamáj is nagyon finom. A pármai sonka is remek választás volt.
Főételként mindenki mást választott:
- Saltimbocca római módra, zellerpürével: kis adag, de finom ízű volt, sajnos az egyik hús nem volt kellően átsütve, de így legalább kétféle ízhatást is megkóstolhattunk
- Rozéra sült, érlelt hátszínszeletek rucola ágyra tálalva, parmezánnal: Jól átsütve kértem a hátszínt, de itt is gond volt a kivitelezéssel, viszont nagyon kellemes ízhatása volt. Az adag itt is kicsi volt nekem.
Egy olasz merlot ajánlott hozzá a felszolgálónk, ami nagyon jól harmonizált a hússal.
- Tengeri finomságok házi metélt ölelésében tálalva: az adaggal itt nem volt baj, nagyon szép összhatást nyújtott az étel és az íze is kitűnő volt. Látszik, hogy tésztában erős a konyha.
- Pizza Desenzano: Nos ez volt a legjobb választás. Nagyon finom tészta, nagyon jól eltalált feltét, remek ízhatás, kitűnő választás volt.

Desszert:
- Gorgonzolával töltött meleg csokoládé tortácska, házi körte sorbettóval: Imádtam, nagyon kedvelem az ilyen ízhatásokat, a forró csoki és a hideg fagyi valamint a gorgonzola íze fantasztikus egyveleget képzett. Mindenképpen érdemes kipróbálni, aki szereti az ilyen ízeket.
A másik két desszertről nem tudok érdemben nyilatkozni, de nagyon ízlett a páromnak a szarvasgombás mogyorós fehércsoki, ami szezonális ajánlatok között volt.
A nap ajánlata pedig az én meleg csokoládé tortácskámhoz hasonló desszert volt csak meggyes töltelékkel, egyszerűbbnek tűnt a gorgonzolásnál, de az ízhatás itt is kitűnő volt.

A végén még egy eszpresszót ittam, ami megkoronázta a vacsorát.

Összességében elégedetten távoztunk, viszont az ár elég húzós volt. Ennyit nem biztos hogy ért, de mivel egyszer ki kell próbálni, így nem bánkódtunk. A felszolgálásra nem lehetett panaszunk. Szóval ajánlom bátran mindenkinek.
Az olaszos esténket egy Andrea Bocelli koncerttel zártuk. :)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló

Trattoria Pomo D'Oro további értékelései

2023.10.05a párjával
Sokszor megfordultunk már itt születésnapokon és évfordulókon. Nagyon szeretjük a finom ételeket, amiket itt készítenek, és a finomabbnál finomabb olasz borokat. A kiszolgálás is nagyon profi és szuper a hangulat. Nagyon sok turista is kedveli az éttermet. Én lehet hogy bevezetnék egy dress...
2022.11.17családjával
Átlagos
Tegnap este ünnepelni szerettünk volna, a legnagyobb keresztlányom 18 éves lett, szerettük volna emlékezetessé tenni neki az estét, ezért mentünk ebbe a jóhírű étterembe. A hely hangulatos, a személyzet felkészült és segítőkész. A polipos előétellel, semmi gond nem volt, de ha minden áron...
2020.10.21barátokkal
Korábban többször ettünk itt a régi kollégákkal, mivel az akkori munkahelyemhez igen közel esik ez a hely, csupán pár méter. A cégünk tulajdonosai olaszok voltak, így még jobban adta magát ez az étterem, az olasz konyha preferált volt a külföldi vezetők körében, de igazából a magyar dolgozók is...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.06.01-ig
Thermal Panzió Igal
76.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
107.820 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval