Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagyüzemi olasz étterem

Trattoria Venezia BudapestTrattoria Venezia Budapest a térképen

Átlagos 2015. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. december 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az ittjartam.hu sok pozitív értékelése alapján választottuk ezt az éttermet, de sajnos én is az utolsó, nem igazán pozitív hozzászólásában leírtakkal tudok inkább egyetérteni és azonosulni, még ha annyira nem is lett negatív a véleményem. Véleményem szerint egy átlagos olasz étteremről van szó, sem az étlapon található kínálat, sem a konyha színvonala, sem a kiszolgálás nem tekinthető kiemelkedőnek, összességében egy 12 egy tucat, közepes helyként tudom besorolni.
Ahogy a nevéből is egyértelmű, egy olasz étteremről van szó. Hétköznap ebédidőben meglepően nagy a forgalom és a tumultus, bár ez betudható az év végi céges ebédeknek is, de az asztaloknál nemcsak nagyobb társaságok ülnek.
A pizzasütő kemence az étkező résszel egy légtérben található, így itt egyfajta látványkonyha is üzemel, már aki pizzát rendelt. Sajnos én pont háttal ültem, így a pizzapörgetésről lemaradtam.
Az étlap meglehetősen hosszú és terjengős, az első sorban legnagyobb betűkkel minden ételnek az olasz neve szerepel, nem mintha olaszokkal lett volna tele az étterem. Előételként toszkán kacsamáj pástétomos pirítóst kértem házi pirítóssal. 3 db kis méretű kenyér érkezett, a pástétom lisztes ízű, jellegtelen volt, nem sikerült jól fűszerezni. A főételek közül semmiből nincs kisadag, így én azt kihagytam, a kolléganőm egy klasszikus sonkás pizzát kért, ami elmondása szerint jó volt, de nem kiemelkedő. Az étlapon összesen 40 féle pizza szerepel.
Kértem még egy gombakrémlevest spenótos galuskával, ez elég nagy csalódást okozott, mert mindössze 3 db kis méretű gnocchi szerű betét volt benne. Maga a krémleves jó ízű lett volna, de önmagában unalmas. Kenyeret vagy bármilyen péksüteményt nem hoztak hozzá, nem is kínáltak vele, ami más, igényes étteremben teljesen alapvető.
A desszertek frontján elég gyengén szerepelt az étterem, mivel az étlapon szereplő 6 édesség közül több elfogyott/nem volt, ráadásul ez nem azonnal, hanem már csak a rendelést követően, később derült ki. Így a kolléganőm - kissé bosszúsan - nem is kért inkább semmit, én kipróbáltam egy Creme Caramelt, ami elég kis adag volt, nem volt karakteres, és kissé túlédesítették. Az íze és az állaga is szinte teljesen olyan volt, mint a bármelyik boltban készen kapható kb. 150 Ft-os karamellpuding.
Az árak középkategóriásak, nem olcsó, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a belvárostól elég távol vagyunk, és a környék egyáltalán nem nevezhető impozánsnak.
A mellékhelyiség kissé avítt, látszik, hogy nem mostanában építették.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (25)
Trattoria Venezia Budapest - Külső képTrattoria Venezia Budapest - BelsőTrattoria Venezia Budapest - BelsőTrattoria Venezia Budapest - Étlap/itallapTrattoria Venezia Budapest - Étlap/itallapTrattoria Venezia Budapest - Étlap/itallapTrattoria Venezia Budapest - BelsőTrattoria Venezia Budapest - BelsőTrattoria Venezia Budapest - BelsőTrattoria Venezia Budapest - Étel/italTrattoria Venezia Budapest - Étel/italTrattoria Venezia Budapest - Étel/italTrattoria Venezia Budapest - Étel/italTrattoria Venezia Budapest - Étel/italTrattoria Venezia Budapest - MosdóTrattoria Venezia Budapest - MosdóTrattoria Venezia Budapest - BelsőTrattoria Venezia Budapest - BelsőTrattoria Venezia Budapest - BelsőTrattoria Venezia Budapest - Külső képTrattoria Venezia Budapest - Külső képTrattoria Venezia Budapest - Külső képTrattoria Venezia Budapest - Külső képTrattoria Venezia Budapest - EgyébTrattoria Venezia Budapest - Egyéb

Trattoria Venezia további értékelései

2022.09.24a párjával
Kiváló
Először jártunk ebben az olaszos pizzériában, pedig már régóta szemeztünk a hellyel. Ahogy olvastam a korábbi kommenteket, nekem egyáltalán nem ez jött le. Gondolom időközben megújult a hely, az értékelések nem követték a változásokat. A kiszolgálás először kicsit olaszos volt, de aztán ahogy...
2019.11.09egyedül
Tenger gyümölcsei pizzát ettem itt háromszor is. A pizza mindig finom volt (amikor kaptam). A kiszolgálással csak először adódott problémám: leültem kora délutáni időpontban egy utcai asztalhoz, és senki nem jött oda vagy fél óráig. Eléggé furcsa érzés volt... Akkor csalódottan eljöttem. Utána...
2019.11.02családjával
Egy szép őszi szombaton finom pizzát kívántunk meg ebédre. Akkor tévedtünk be ebbe az étterembe, szerencsénkre. A hely hangulata nagyon kellemes, az étlap kifinomult, nehéz volt a választás! Almáink pizzák és tészta féléken kívül, különleges levesek és saláták, hal, hús és vega fogások közül...
Népszerű szállások a környéken
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
59.664 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval