Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ál-olasz turista menü

Trattoria Za-Za Étterem BudapestTrattoria Za-Za Étterem Budapest a térképen

Gyenge 2019. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 24.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Ez egy teljesen véletlen mellényúlás vagy mellélépés volt a részemről. Az itteni meglepően jó értékeléseket olvasva hétköznap ebédidőben a Paprika Jancsi Étterembe indultam, sőt, azt hittem, oda is mentem be, erre már bent kiderült, hogy egy ajtóval eltévedtem, és az a szomszédos Za-Za étterem, ami rejtélyes oknál fogva olasznak mondja magát ("Italian Trattoria"), de én semmi autentikus olasz dolgot nem fedeztem itt fel.
Ez amolyan turista-becsalogató, csapdának azért nem mondanám, mert átverés nem volt, viszont az biztos, hogy nem azon helyek közé tartozik, amelyek a magyar vendéglátás jó hírét vinnék körbe a nagyvilágba.
2 fogásos ebédmenü 12-15 óra között 1250 Ft, 3 fogás 1550 Ft. Bár nincs sehol leírva, de nem lehetett főételt + desszertet választani a 2 fogásnál, csak kizárólag levest + főételt. Desszertet tehát csak 3 fogás esetén lehet kérni. 4 féle leves, 4 főétel, 2 desszert a heti repertoár. Az egyik főétel, á, megvan az olasz vonal!
Van még egy másik fajta, ún. business menü is, ahol 2 fogás 1990 Ft. Választottam egy húslevest daragaluskával és egy milánói bordát. A képek szerintem elég szemléletesek. A leves csészényi, hús nincs benne. A galuska nem dara, hanem inkább nagy méretű galuska szerű (lisztből, íz alapján). Zöldségkocka mutatóba, túlfőzve. Levesíz Vegetás, jellegtelen. Még a csésze sem volt tele, szóval ez nem volt még 2 dl sem. Mindegy, ennyi elég is volt belőle.
A főétel is vicces. Vékony cipőtalpra klopfolt, kiszáradt rántott hús, ami szemmel láthatóan a sütést követően lett félbe vágva, gondolom, a másik felét megkapta egy másik vendég, aki nagyjából egy időben jött, mert túl nagynak találtatott az ebédmenüsöknek. Elég amatőr megoldás. A tészta túlkészült, ketchupos, és nem paradicsomszószos. Gomba nincs rajta, pedig a milánói módra tudvalévőleg gombás-paradicsomos szószt jelent. Na, ez a 2 dolog pont nem volt benne. Víz nincs az asztalokon.
Hogy mondjak pozitívumot is: a szinte telt ház ellenére gyorsan meg lehet itt ebédelni, szinte futószalagon zajlik a kiszolgálás. A vendégek rajtam kívül szinte mind külföldiek voltak. A mosdó tiszta, kulturált.
Nyáron teraszuk üzemel, ami összeér a Paprika Jancsi teraszával.
Bankkártyával lehet fizetni. Kötelező szervizdíj nincs.
Összességében nem ajánlom, de egyszer ki lehetett bírni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (12)
Trattoria Za-Za Étterem Budapest - Étel/italTrattoria Za-Za Étterem Budapest - MosdóTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Külső képTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Étlap/itallapTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Étlap/itallapTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Étlap/itallapTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Étlap/itallapTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Étel/italTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Étel/italTrattoria Za-Za Étterem Budapest - BelsőTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Étel/italTrattoria Za-Za Étterem Budapest - Belső

Trattoria Za-Za Étterem további értékelései

2023.03.04a párjával
Kiváló
Hangulatos hely a belvárosban perfekt én az olasz konyhában inkább csak a pizzát preferálom, de az mindegyik hibátlan. Kedves kiszolgálás :)
2021.09.04a párjával
Átlagos
2021 szept 3.án késö délután tévedtünk az étterembe -a szomszédos gruz éttermet céloztuk meg elöször, de ott az asztali étlap magyarul és gruz nyelven volt, hiaba kértünk angol nyelvü etlap nem volt az asztalokon. Igy választásunk a szomszédos Trattoria za-za étteremre esett. A kiszolgálás gyors...
2019.11.30a párjával
Átlagos
Pár napot Budapesten töltöttünk, és átnézve a közelben lévő éttermeket értékelések alapján ez tűnt a legszimpatikusabbnak. A teraszon ültünk le, mert szeptember ellenére nagyon kellemes idő volt még este is. A pincér viszonylag hamar megjelent az asztalunknál, ki is kértük az italokat, az ételre...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.07.21-ig
Thermal Panzió Igal
74.950 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval